У Кам’янському надається допомога вимушеним переселенцям

Від самого початку війни у Кам’янському надається вся необхідна допомога вимушеним переселенцям та постраждалим внаслідок бойових дій. Так, 6 квітня до міста прибули 549 осіб, загалом від початку війни в місті знайшли прихисток 5180 осіб.

Усі переселенці отримують необхідну допомогу в розселенні до гуртожитків, які перебувають як в комунальній власності, так і у власності інших організацій, які мають можливість розмістити людей. Більше тижня на базі ЦНАП працює Центр турботи, де переселенці можуть зареєструватися, проконсультуватися щодо вирішення нагальних проблем, відновити документи тощо. По місту діють гуманітарні центри, де люди можуть отримати одяг, продукти харчування, засоби догляду тощо. Медичні заклади надають необхідну медичну допомогу та консультації.

Щодо ситуації в транзитному містечку. Днями в соціальних мережах з’явилась інформація, що проживаючих на території містечка людей змушують з’їхати. Цю ситуацію прокоментувала заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісніченко.

«Від самого початку транзитне містечко на лівобережжі передбачалося як місце тимчасового перебування людей, які їдуть через наше місто транзитом. Міська влада повністю забезпечує його утримання. Нині в ньому проживають переселенці, які прибули до нашого міста, починаючи з 2014 року. Так, днями міська влада звернулася до людей з проханням за можливості переїхати до гуртожитків, задля чого їм буде надано необхідний транспорт для перевезення речей. Це дало б змогу розмістити на території містечка людей, які їдуть через місто транзитом. Але ніхто людей на вулицю не виганяє. Більше того, сьогодні вранці я особисто поспілкувалася з людьми, вирішивши усі проблемні питання з цього приводу. Варто розуміти, що сьогодні місто приймає велику кількість людей, які тікають від війни, і їх кількість постійно зростає. Щодня ми вирішуємо багато питань та проблем, аби максимально допомогти всім, хто потребує допомоги. Вкотре дякуємо всім, хто докладає максимум зусиль, аби допомогти людям, надаючи житло, збираючи гуманітарну допомогу. Лише спільними зусиллями ми переможемо та подолаємо всі труднощі», – зазначила Світлана Колісніченко.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *