Відбудова України після війни з РФ

Таку тему сьогодні на Дніпропетровщині обговорювали зі світовою спільнотою.
Міжнародний круглий стіл на тему «Поствоєнна економіка України – інноваційно-інвестиційний проєкт розвитку» пройшов в режимі онлайн.
Головні тези – поетапне відновлення України, відбудова та економічне становлення.
Конференція була організована ректором НТУ «Дніпровська політехніка» Олександром Азюковський і ректором Київського національного університету будівництва та архітектури Петром Куликовим.
До заходу долучилися Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, а також професори провідних вищих навчальних закладів Німеччини, Хорватії, Японії, Польщі, Норвегії, Литви, Казахстану, Азербайджану, Туреччини. В обговоренні взяв участь голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
«Війна в Україні ще триває. Але Офіс Президента вже має напрацювання стосовно плану дій, який необхідно буде втілити в життя задля відбудови держави після нашої перемоги.
На мою думку, етапи відновлення країни можна поділити на кілька кроків: фіксація збитків, класифікована інвентаризація та напрями відбудови, створення комплексного плану відбудови, матеріальне забезпечення цього плану, алгоритм стягнення збитків з країни-агресора, удосконалення чинного законодавства з метою уникнення бюрократичних процедур», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Також голова обласної ради висловив впевненість, що представники вищих навчальних закладів, які взяли учать в обговоренні, допоможуть в розробці сучасних проєктів відбудови. Таку думку підтвердив ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський:
«Заклади вищої освіти продовжують готувати кваліфікованих фахівців, які здатні працювати в умовах післявоєнного відновлення України. Навчання відбувається безперервно, в дистанційному режимі. До того ж, ми продовжуємо і свою наукову діяльність».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *