«Фонд розвитку Кам’янського» передав понад півтони медикаментів міській лікарні

У четвер, 5 травня, волонтери «Фонду розвитку Кам’янського»передали працівникам однієї з найбільших міських лікарень гуманітарний вантаж. Понад 500 кг медикаментів, перев’язувальних матеріалів та засобів особистої гігієни вже рятують пацієнтів, повідомляє прес-служба «Фонду розвитку Кам’янського».

Вантаж зібравкам’янчанинВіталій Чернишов разом з однодумцями, що наразі перебуває поза межами рідного міста. Розповідає: допомогу надавали не лише українськігромади, але й Сполучені Штати Америки – Сієтл, Мічіган, Чікаго та інші. Небайдужий містянин відгукнувся на заклик «Фонду розвитку Кам’янського» і в найкоротші терміни доправив гуманітарну допомогу в розпорядження волонтерів.
«Не було жодних сумнівів, роздумів з приводу того, допомагати чи ні. Кам’янське – моя мала Батьківщина. І сьогодні наша сила й перемога – в єдності. Тому зробив все можливе, щоб якомога швидше необхідні медикаменти дістались пункту призначення», –говорить чоловік.
У складі гуманітарного вантажу – різноманітні препарати, включаючи кровоспинні,а також дефіцитні спазмолітичні. За словами генерального директора медзакладу Ростислава Винара, лікарі працюють у посиленому режимі та надають допомогу при різних видах травм, зокрема  вибухових.
«Війна суттєво збільшила потік пацієнтів з характерними травмами. Наші лікарі системно надають допомогу, проте дійсно є потреба у специфічних препаратах. Вдячний волонтерам які збирали та доставляли для нас цей вантаж», – зазначив він.
Під час війни однією з найбільших проблем поставок гуманітарної допомоги є побудова логістичних ланцюгів, розповідає голова «Фонду розвитку Кам’янського»Максим Чехута. Втім вирішенню цього питання сприяло керівництво міста та місцевої екологічної комісії
«Логістика під час війни – найбільша складність в гуманітарному секторі. Я звернувся з проханням до мера міста Андрія Білоуосова та голови екологічної комісії Олександра Лукашова з проханням сприяти транспортуванню вантажу. Радий, що вдалось оперативно і вчасно здійснити доставку. Безмежно вдячний волонтерам, які, перебуваючи в різних кутках України, не забувають про рідне місто», – Чехута.
Довідково. «Фонд розвитку Кам’янського» надає допомогу та підтримує військовослужбовців, бійців територіальної оборони, переселенців  та родини, що через війну опинились у складних життєвих умовах.
Існує нагальна потреба у продуктах харчування тривалого зберігання та засобах гігієни.  Небайдужі мешканці м. Кам’янське можуть поповнити гуманітарний резерв Фонду за адресою: пр. Шевченка, 14.
Допомогу приймають з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 17:00.
Також діяльність «Фонду розвитку Кам’янського» можна підтримати фінансово (UAH, USD, EUR):

UA653223130000026008000050770
ЄДРПОУ 43107823

Громадськаорганізація “ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО”

Призначенняплатежу: добровільний внесок.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *