«ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО» передав 5 тон медикаментів лікарням міста і військовим госпіталям

В понеділок, 23 травня, до «ФОНДУ РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО» прибули 5 тон ліків, які волонтери зібрали разом з київськими колегами та підприємцями.

Про це повідомляє прес-служба ФРК.

Медичні препарати призначаються чотирьом лікарням Кам’янського та військовим госпіталям на Донеччині та Запоріжжі – у Кураховому, Бахмуті та Гуляйполі. До гуманітарного вантажу увійшли знеболюючі, кровоспинюючі, антишокові препарати, засоби гігієни та індивідуальні аптечки.  А ще хірургічні інструменти, перев’язувальні та шовні матеріали.

«ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО» зібрав гуманітарну допомогу – це 5 тон життєво необхідних ліків. Їх розподілять між медичними закладами міста, де лікуються місцеві мешканці, вимушені переселенці та поранені військовослужбовці. Ще частину відправлять на передову для наших військових», – зазначив міський голова Андрій Білоусов.

Завдяки підтримці волонтерів лікарні забезпечують потреби поранених військовослужбовців у медпрепаратах, а також засобах індивідуальної гігієни та побуту.
«Ми робимо все, щоб поранені відчули родинне тепло. Адже потрапляють сюди просто з передової. Лікарня забезпечує їх усім, починаючи від медикаментів, закінчуючи предметами побуту та індивідуальної гігієни. Дякую волонтерам, які привозять все необхідне. Просто за покликом, щоб допомогти», – зазначив Ростислав Винар, очільник однієї з лікарень Кам’янського.

Вантаж прибув з Київської області. Його збирали та комплектували разом з колегами-волонтерами та комерційними підрпиємствами. За словами директора «ФОНДУ РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО» Максима Чехути, широка співпраця з волонтерською спільнотою дозволяє збільшувати кількість гуманітарної допомоги.

«Продовжуємо надавати допомогу нашим захисникам та вимушеним переселенцям. Тримаємо постійний зв’язок з волонтерами та організаціями різних форм власності. Той рівень комунікації, що маємо на сьогодні, дозволяє нам говорити про те, вантажів буде більше. Це вкрай важливо, адже гуманітарні потреби лишаються актуальними», – зазначив він.

Через паливну кризу та порушення логістичних ланцюгів волонтери зіткнулись з проблемою транспортування медичного вантажу. За допомогою звернулись до депутатського корпусу.

«Паливна криза в Україні болісно відобразилась на логістиці. Волонтери «Фонду розвитку Кам’янського» звернулись до мене за допомогою у доставці ліків, які вкрай необхідні зокрема нашим захисникам. Терміново організували транспорт, тож в найближчі день-два весь вантаж надійде за місцем призначення», – сказав голова екологічної комісії Камянського, депутат міськради Олександр Лукашов.

Довідково. «ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО» надає допомогу та підтримує військовослужбовців, бійців територіальної оборони, переселенців  та родини, що через війну опинились у складних життєвих умовах.

Існує постійна потреба у продуктах харчування тривалого зберігання та засобах гігієни.  Небайдужі мешканці м. Кам’янське можуть поповнити гуманітарний резерв Фонду за адресою: пр. Шевченка, 14.
Допомогу приймають з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 17:00.
Також діяльність «Фонду розвитку Кам’янського» можна підтримати фінансово (UAH, USD, EUR):

UA653223130000026008000050770
ЄДРПОУ 43107823

Громадська організація “ФОНД РОЗВИТКУ КАМ’ЯНСЬКОГО”
Призначення платежу: добровільний внесок.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *