Кам’янський депутат Олександр Лукашов: «Дитинство – дуже крихка конструкція»

Депутат Кам’янської міськради, голова екологічної комісії Олександр Лукашов відвідав три міські дитсадки. Він привітав юних кам’янчан та вимушених переселенців з Днем захисту дітей.
Подарунки до «професійного» свята отримала малеча із закладів «Золота рибка», «Веснянка» та «Бджілка». Заклади розташовані на депутатському окрузі Олександра Лукашова. Вітали дітлахів спільно із столичними волонтерами, представниками ГО «Елеос-Україна».
«Від міського голови,мене особисто, та наших київських друзів з ГО «Елеос-Україна» вітаємо малечу з Днем захисту дітей. Виявилось, що дитинство – дуже крихка конструкція. Це видно, коли 5-річний хлопчик дивиться на тебе очима дорослого чоловіка. А як інакше, якщо цей самий хлопчик замість дитячих пісень слухав обстріли? А замість мультфільмів дивився на руїни рідного будинку або розбите ракетами подвір’я», – сказав голова екологічної комісії Кам’янського.
Дитсадківцям вручили персональні подарункові набори. До них увійшликниги, приладдя для малювання і ліплення, а також іграшки. Для гостей малеча підготувала святковий концерт.
«В такий складний час хочеться щодня дарувати дітям турботу та ласку. Разом з батьками та колективом дитячого садку організували свято – День бантиків. Було багато веселощів, ігор й танців. Як завжди запросили на свято і нашого друга – Олександра Лукашова. Він, як завжди, завітав з подарунками», – розповіла директорка КЗ ДНЗ №26 «Золота рибка» Ірина Шевченко.
З початку війни Кам’янське стало прихистком для понад 12 тис. вимушених переселенців, в тому числі – родин з дітьми. Всі, хто вимушено полишив свої домівки, зусиллями міської влади отримують тимчасове житло та забезпечення продуктами харчування.
«Діти мають лишатись дітьми: радіти, пізнавати нове та посміхатись. Відчувати родинне тепло та підтримку. Вірю, що врешті-решт наші діти зростатимуть щасливими під мирним небом. Наші захисники виборюють це ціною сласного життя та здоров’я. Бажаємо їм повернутись додому. Живими і неушкодженими», – додав Олександр Лукашов.
Довідково. За інформацією Генеральної прокуратури України, станом на 30 травня через бойові дії загинули в Україні 242дитини, отримали поранення – понад 440 осіб. Всього постраждало більше ніж 682 дитини. А лікарні Дніпропетровщини за три місяці війни прийняли на лікування 76 дітей, яких доправляли з Донецької, Харківської, Луганської та Херсонської областей.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *