У Дніпрі переселенцям пропонують навчання на робітничі спеціальності

У Дніпрі запускають програму з перенавчання переселенців. Їм пропонують опанувати найбільш затребувані робітничі спеціальності. Про це розповіли під час брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

«На початку війни запустили телеграм-канал «Зайнятість Дніпро». Там викладаємо вакансії. Є робота разова, тимчасова та постійна. Провели аналіз і зрозуміли: найвищий попит – на фахівців робітничих спеціальностей», – сказала начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради Тетяна Янушкевич.

Вона додала, що такі професії будуть затребувані й після перемоги, коли країну почнуть відбудовувати.

«У телеграм-каналі провели опитування – чи готові люди опанувати нову спеціальність. 90% відповідей – «так!». Тому запустили нову програму – з перенавчання переселенців», – зазначила Тетяна Янушкевич.

Навчання проходитиме в проф.-техах. Тривалість залежатиме від спеціальності. Проте буде максимально насиченим та стислим.

«Можна навчатися на швачку або плиточника. Вивчати системи водопостачання чи опалення.  Все, що потрібно майже в кожному домі», – наголосила Тетяна Янушкевич.

Аби приєднатися до програми, можна написати на чат-бот на телеграм-каналі «Зайнятість Дніпро». На фейсбук сторінку Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міськради. Або на електронну пошту – [email protected].

Окрім дніпровської міської програми, навчання пропонує Служба зайнятості області. Послуга доступна всім жителям регіону, які отримали там статус безробітного.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *