Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини в червні зросла на 7,7 грн до 140,2 грн, що на 5,8% вище за показник попереднього місяця. Про це у неділю, 17 липня, повідомили експерти Асоціації “Свиноводи України” (АСУ), пише видання https://vesti.ua/.
“З 1 червня по 1 липня зміна роздрібних цінників коливалася в межах 4,3-11 грн/кг залежно від напівфабрикату. Зокрема, найпомітніше подорожчали кульшова частина (+11 грн/кг), ошийок та вирізка (+10 грн/ кг), а менш помітно – лопатка та грудинка (+4,3 і 6,3 грн/кг, відповідно). Подорожчання свинини в роздріб відобразило аналогічну динаміку закупівельних цін. , – повідомили в асоціації.
Як зазначають аналітики, порівняно з іншими видами м’яса свинина за рік подорожчала найменше: яловичина додала 27,7%, курятина – 16,6%, а індичка – 11,3%.
“Ціни на свинину в роздріб відбивають як подорожчання свинини в закупівлі, так і загальноекономічні тенденції”, – йдеться у повідомленні.