Доступні пляжі – родзинка лівобережжя Кам’янського

Серпень у розпалі. Спека стоїть неймовірна. На жаль, цього року поїхати на море можна лише закордон, але, на жаль, це по кишені далеко не всім.

Благо, Кам’янське оточене лісами та водою, де можна врятуватися від спеки та насолодитися природою. Особливо це стосується лівого берега. Журналіст “Кстати” вирішив навідатися на безкоштовні пляжі лівобережжя, щоб подивитися, як кам’янчани проводять останній місяць літа.

Блакитне озеро

Хоча котлован знаходиться не на лівому березі Кам’янського, а вважається вже іншим районом, все ж таки найчастіше його відвідують жителі лівобережжя. На жаль, чи на щастя, враховуючи, як наш народ вміє перетворювати гарні місця на звалища, безкоштовних пляжів на Блакитному озері залишилося лише парочку.

Ми побували неподалік так званого «Воронячого острова». Добиратися туди краще з боку “п’яної” дороги. Щоправда, дорога там страшна. Якщо напередодні пройшла хороша злива, про поїздку на машині в ті краї можна забути. Але, незважаючи на погану дорогу, охочих відпочити на котловані, дуже багато. Навіть у будній день там «ніде яблуку впасти», особливо після 15:00, не кажучи вже про вихідні. Там вода тепла, з легкими хвилями, ну прямо, як на морі. Усі бажаючі можуть покататися на водяному атракціоні «банан» (не безкоштовно звичайно). Через великий наплив людей вода не дуже прозора, але в принципі чиста, якщо не рахувати не численні водорості.

Загалом, місця гарні, з приємним пейзажем і водою, тут приємно провести час, купатися і рятуватися від спеки. Багато хто приїжджає сюди з наметами з ночівлею або навіть просто порибалити.

Канал

З каналом простіше тут всі пляжі безкоштовні, і їх можна знайти в кожному мікрорайоні лівобережжя. Звичайно, не всі розчищені, але місця можна знайти. Відпочивальник на каналі вистачає, особливо після обіду, адже багато хто живе з ним майже по сусідству, і приходять сюди рятуватися від спеки майже щодня. Гарний пляж у лівобережному парку, там і розчищене дно, і пісочок чистий. Також гарна зона відпочинку розташувалася навпроти зупинки “Бомба”. Там глибоко і є де поплавати.

Далі, у бік 4 мікрорайону, канал звужується, у такі місця добре ходити з дітьми. Можна знайти зони відпочинку з шинами, щоб пострибати, а якщо пройтися ще далі – з тарзанкою. Відмінне місце для дітлахів. І що тішить, вода в цих місцях дуже чиста, прозора, у деяких місцях можна побачити плаваючих качечок. Краса! І все це неподалік будинку.

Лівобережний пляж

Пляж, розташований на набережній, з самого ранку приймає відпочиваючих. Вода, незважаючи на сезонні цвітіння, чиста, не зелена. Щоправда, спочатку мілина, але пройшовши метрів 15-20, настає довгоочікувана глибина. Тут відкриваються чудові краєвиди на правобережну частину міста. Цього року на пляж завезли чистий пісок, облагородили пляжні грибки та роздягальні. Щоправда, і їхні безсовісні городяни розмалювали всілякими непристойними картинками. На лівобережному пляжі завжди багато дітей, приводять повеселитися і домашніх тварин. Пляж великий, тож місця вистачить усім!

Як бачимо, Кам’янське не тільки промислове місто з димлячими заводами, а й прекрасною природою, якої варто не тільки насолоджуватися, а й берегти, щоб у разі таких, як зараз, надзвичайних ситуацій, хоч було куди прийти і відпочити.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *