Як добре, що зараз цвітна капуста доступна цілий рік! Але особливо приємно її готувати у теплий сезон. Невагома, соковита, з ніжним смаком. Недарма в Ізраїлі її так люблять. Цей єврейський рецепт краще за інших демонструє, як приготувати цвітну капусту на сковороді.
У ньому повністю відсутній кляр, борошно або панірувальні сухарі. І що цікаво, капуста по-ізраїльськи подається у холодному вигляді. Це робить її ідеальною закускою.
Складові
Вода 1,5 л, Цвітна капуста 700 г, Оцет 60 мл, Олія, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком Часник 3 зуб.
Приготування
Капусту помийте та розберіть на суцвіття. Якщо трапляються занадто великі, розріжте їх ножем.
Потім відваріть капусту протягом 8 хвилин. Головне не переварити! Навіть краще, якщо доведете капусту до напівготовності. Потім опустіть її в холодну воду. Це потрібно для того, щоб вона не доварилася за рахунок власної температури.
Тепер промокніть капусту паперовим рушником і обсмажуйте на розігрітій з маслом сковороді до золотистого рум’янцю.
Перемішайте суцвіття із оцтом, сіллю, перцем, роздавленим часником та зеленню. Поставте у холодильник на годину. Готово!
Секрет приготування ідеальної цвітної капусти саме в тому, щоб вона не була як каша. Бажано зберегти її природну хрумкість. Для цього в рецепті і потрібні оцет із холодною водою. Не бійтеся недоварити продукт! Особливо враховуючи те, що його можна їсти сирим. Калорійність такої страви дуже низька. А якщо готувати на сухій сковороді, то взагалі мінімальна.