Рецепт дня: Пиріг з вівсянки та яблук

Вранці багатьох школярів не можна загнати за стіл. Таке відчуття, ніби вони вночі щось їдять, адже будь-який сніданок їх зовсім не спокушає. Щоправда, бувають і винятки. Наприклад, від піци на сковороді вони ніколи не відмовлялися, та й пиріг з вівсянки їм напевне сподобається. Адже до вівсяної каші діти навіть не торкаються!

Рецепт цієї випічки вам сподобається одразу.  Пиріг із вівсянки можна приготувати, коли в запасі трохи більше часу, ніж зазвичай. На все про все йде від сили година.

Складові
Вівсяні пластівці 200 г, Молоко 400 мл, Яйце 2 шт., Цукор 40 г, Сіль 1 щіп., Розпушувач 10 г, Яблука 2 шт

Приготування
Вівсяні пластівці залийте молоком (теплим або кімнатної температури). Перемішайте та залиште на декілька хвилин. Вони мають набрякнути. Тим часом збийте яйця із цукром, сіллю та розпушувачем.

Розм”яклі пластівці перемішайте. До них перелийте яєчну суміш. Знову все вимішайте до однорідності. Форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла. В неї перелийте тісто. Вівсяне тісто розподіліть по дну форми. Зверху прикрасьте його ягодами та фруктами. Наприклад, можна використати заморожені чорниці, малину, смородину. Також додайте і яблука, попередньо нарізані кубиками.

Готуйте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Злегка остудіть його у формі, а потім обережно дістаньте. Сніданок готовий, кличте рідних до столу!

Не менш цікавим на смак пиріг з вівсянки виходить із сухофруктами. Додайте в тісто жменьку родзинок, подрібнену курагу або фініки. Дайте тісту хвилин 5–10 постояти, а потім відправляйте його в духовку. Випічка виходить вологою та м’якою. Полийте її згущеним молоком і подавайте до столу. Діти будуть у захваті!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *