Рецепт дня: Яскрава ікра з гарбуза

З приходом осінніх холодів хочеться скуштувати чогось яскравого з насиченим пряним смаком.  А цю смачу заготівлю з осінніх овочів можна приготувати наприкінці вересня та зберегти смак аж до зими. Яскрава, смачна та корисна закуска взимку така доречна. Подають її з грінками або м’яким хлібом.

Напевно, ви ще не готували закруток на зиму бюджетніших, ніж ця ікра з гарбуза. Вам не знадобиться жодних дорогих інгредієнтів, тільки найдешевші сезонні овочі. Крім того, рецепт неймовірно простий!

Рецепт цієї овочевої намазки вам сподобається тим, що не використовується ні грама оцту. Пару зубчиків часнику та ложка гострого соусу надають закусці легкої пікантності. Але якщо вам не подобається, соус можна не додавати.

Складові
Гарбуз 1 кг, Червона цибуля 1 шт., Морква 70 г, Часнок 2 зуб., Помідор 2 шт., Цукор 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Гострий соус 1 ст. л.,  Соняшникова олія 50 мл.

Приготування
Наріжте цибулю соломкою і обсмажте її в олії.

Моркву та часник наріжте брусочками і додайте до цибулі. Перемішайте і продовжуйте готувати. Очистіть гарбуз від насіння та шкірки. Наріжте овоч кубиками і відправте до решти овочів. Тушкуйте інгредієнти на повільному вогні, періодично помішуючи, 40 хвилин під кришкою.

Очистіть помідори від шкірки, дрібно наріжте м’якоть і додайте до решти засмажки із сіллю, цукром та гострим соусом. Перемішайте інгредієнти і тушкуйте до м’якості овочів.

Готові овочі подрібніть товкачем або блендером. Розкладіть ікру по банках, закрийте кришками і залиште до охолодження.

Цю ікру з овочів можна подавати і в піст, і для тих, хто не їсть продуктів тваринного походження. Закуска з гарбуза, моркви та помідорів відмінно поєднується з будь-якими стравами. Крім того, її можна подавати як соус!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *