Ми й озирнутися не встигли, як сезонні літні овочі змінилися осінніми. Крім того, тепер сніданки, обіди та вечері мають бути ситнішими, адже організму потрібні сили, щоб зігріватися. Пропонуємо приготувати страви з гарбуза, поки полиці магазинів та ринків повні цих рудих красенів!
Звичні крем-супи та каші вже набридли, тому пропонуємо приготувати щось легке, вишукане, та водночас поживне. Курча з гарбузом та соусом песто неодмінно сподобається вашим гостям, адже його насичений осінній аромат трав та гарбуза не залишить нікого байбужим.
Складові
6 курячих стегон, 800 г гарбуза, 2 скибочки білого хліба, 11 зуб. часнику, 2 пуч. петрушки, 5 ст. л. оливкової олії, 1 дрібка солі, 200 г твердого сиру , 7 волоських горіхів, 4 гілочки базиліка.
Приготування
1. Промийте, очистіть і наріжте гарбуз шматочками. Складіть його у форму для випікання. Туди ж відправте 10 зубчиків часнику у шкірці.
2. Зверху на овочі викладіть промиті та обсушені курячі стегна.
3. Порубайте 1 пуч. петрушки та посипте страву у формі. Посоліть і поперчіть стегна з овочами, полийте 2 ст. л. оливкової олії. 4. Випікайте страву в розігрітій до 200 ° С духовці близько 25-30 хвилин.
5. Тим часом приготуємо соус. Зубчик часнику, що залишився, очистіть і крупно наріжте. Натріть на тертці сир.
6. З’єднайте інгредієнти, додавши горіхи, базилік, оливкову олію і петрушку, що залишилися, пару столових ложок холодної кип’яченої води. Подрібніть інгредієнти у блендері.
7. Наріжте скибочки хліба великими шматочками, викладіть їх на готову страву разом із песто соусом. За бажанням збризкайте хліб оливковою олією.
8. Відправте страву в духовку ще на кілька хвилин.