Рецепт дня: Ароматний гарбуз по-грецьки

Якщо ви – шанувальник цього осіннього плоду, тоді гарбуз по-грецьки неодмінно стане однією з ваших улюблених осінніх страв. Рецепт цей родом із Афін. 

Гарбуз виходить дуже ароматним і пікантним за рахунок часнику, сухого базиліку та перцю. Томатна паста надає йому кислих ноток. Гарбуз спочатку обсмажують у сковороді, потім до готовності доводять у духовці. Тому він виходить м’яким та соковитим. Для приготування цієї страви краще брати гарбуз солодких сортів, наприклад мускатний.

СКЛАДОВІ
400 г гарбуза, 1 зуб. часнику, 1 ч. л. томатної пасти, 1 ч. л. сушеного базиліка, 2 ст. л. води, 1 ст. л. олії, сіль, перець за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ
Очистимо гарбуз від шкірки. М’якуш гарбуза наріж великим кубиком.

У сковороді з олією обсмажуй гарбуз до рум’яності з усіх боків хвилин 5-7, помішуючи.

Додай у сковороду сіль, перець та сушений базилік. Додай до гарбуза томатну пасту. Часник пропусти через прес і також додай до гарбуза. Добре все перемішай.

Перекладай гарбуз у форму для запікання. Влий у форму воду.

Накрийте форму фольгою і запікайте гарбуз у розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.

Готовий гарбуз по-грецьки діставай з духовки і подавай як гарнір або гарячу закуску. Наприкінці можна додати до страви  маслини. Смачного!

Ароматний та соковитий гарбуз по-грецьки сподобається навіть тим, хто не любить цей плід, а мала кількість калорій робить цю страву смачним та корисним перекусом, самостійною стравою або гарніром для людей, які стежать за калорійністю раціону.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *