Як тільки в магазинах і на ринках з’являються перші гарбузи, ми відразу купуємо кілька, щоб приготувати ароматний крем-суп чи пишний пиріг. Але це не єдині страви, для яких знадобиться рудий красень. В обов’язковому порядку спечіть млинці з гарбуза. Виходить ситна, яскрава та ароматна несолодка закуска.
Для приготування цих гарбузових млинців знадобиться зовсім небагато борошна. Натомість у складі є кисломолочний сир та твердий сир. Ці інгредієнти роблять закуску дуже апетитною та поживною. Замішуйте нескладне тісто та розігрівайте сковороду! Через 15 хвилин на столі вже красуватиметься стосик ароматних тонких млинців.
Ці млинці з гарбуза на кефірі можна подавати як із начинкою, так і без неї. Як наповнювач підійдуть будь-які інгредієнти на ваш смак. Можна змішати сир із подрібненим часником або тонко нарізати ковбасу або шинку. Крім того, підійде і овочева начинка.
складові
Гарбуз 300 г, Сир 100 г, Кефір 200 мл, Яйце 2 шт., Соняшникова олія 3 ст. л., Сода0,5 ч. л., Пшеничне борошно 150 г, Твердий сир 150 г, Сіль 0,3 ч. л., Сода 0,5 ч. л.
Приготування
Натріть гарбуз на великій тертці, додайте сир, кефір, яйця, сіль, соду, 2 ст. л. соняшникової олії, тертий сир та борошно. Добре перемішайте інгредієнти.
Розігрійте сковороду із 1 ст. л. олії. Поступово викладайте гарбузову суміш тонким шаром. Обсмажуйте на середньому вогні під кришкою з двох сторін.
Тепер, коли залишиться шматочок гарбуза після приготування інших страв, не зволікаючи, приступайте до випікання тонких гарбузових млинців! Закуска виходить такою барвистою, що легко піднімає настрій навіть у найхмарніший осінній день. Страва підійде як для сніданку, так і для перекушування або навіть для легкої вечері. Смачного!