Рецепт дня: печиво “Пломбір”

Ми так звикли до складних тортів та чізкейків, що почали забувати: найсмачніші десерти готуються просто. Печиво «Пломбір» — пряме підтвердження цього. Бюджетні продукти, просте тісто, нехитра начинка. Але в результаті виходить найсмачніше частування!

Якщо готувати це печиво на олії з порівняно невеликою кількістю борошна та цукру, то випічка виходить крихкою, шаруватою та розсипчастою. Нещільне тісто просто тане у роті! Рекомендуємо всім скуштувати печиво з молочною начинкою, яка так нагадує пломбір!

Приготувати печиво зі смаком пломбіру зовсім не важко. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. А тим, хто має більше досвіду, рекомендуємо взяти на озброєння технологію приготування і спробувати різні начинки! Буде смачно з варенням, згущеним молоком або шоколадним кремом.

Складові
Молоко 250 мл, Яйце  2 шт., Цукор 75 г, Крахмаль 20 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Соняшникова олія 80 мл, Пшеничне борошно 210 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Ванілін 1 щіп., Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Насамперед приготуємо начинку. Змішайте в каструлі молоко, 1 жовток, 35 г цукру, ванільний цукор та крохмаль.

Добре перемішайте інгредієнти та поставте їх на вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, до загусання. Після цього остудіть його до кімнатної температури і перекладіть в кондитерський мішок. Змішайте яйце, білок, соняшникову олію, сіль, ванілін і цукор, що залишився, добре перемішайте інгредієнти.

Всипте борошно та розпушувач, замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкатайте у пласт. На край тіста щедро нанесіть крем і загорніть у рулет.
Викладіть рулети на лист, застелений пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Приготовлені рулети посипте цукровою пудрою і залиште для охолодження на 20 хвилин. Потім розріжте їх гострим ножем.

Це печиво із заварним кремом – ідеальне доповнення до чашки чаю в сімейному колі або посиденьках за кавою з подругою. Завдяки доступності продуктів та простоті приготування випікати десерт можна майже кожен день. До речі, це частування зовсім не набридає!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *