Якщо на вашій дачі вродило чимало гарбузів, час приготувати щось смачненьке з цього осіннього плоду. А коли звичайні каша, крем-суп чи запіканка вас не надихають на кулінарні витвори, пропонуємо приготувати незрівнянну домашню випічку з гарбуза – гарбузовий хліб у духовці.
Для його приготування не потрібно яєць та олії. Набір продуктів простий, як і рецепт. Незвичайним його робить легкий присмак гарбуза і аромат спецій. Нагадує тостовий хліб.
Складові
Гарбуз 200 г, Пшеничне борошно 300 г, Пшеничне цільнозернове борошно150 г, Вода 110–130 мл, Дріжжі 5 г, Сіль1 ч. л., Цукор 5 г, Розмарин 1 ч. л., Коріандр 0,5 ч.л., Часник 1 зуб.
Приготування
Насипте в глибоку миску або каструлю звичайне і цільнозернове борошно, цукор, сіль і дріжджі. Додайте натертий на дрібній тертці гарбуз.
Влийте половину води та замісіть тісто ложкою або лопаткою. Потім поступово додавайте по ложці води, щоб отримати м’яке тісто, що трохи липне до рук. Розігрійте духовку до 30 градусів і поставте в неї тісто на 35-45 хвилин. Також тісто просто можна залишити в теплому місці без протягів.
Викладіть тісто на припилений борошном стіл, розімніть руками в прямокутник і посипте розмарином, коріандром і подрібненим часником.
Загорніть всередину два протилежні краї, потім складіть таким же способом інші два краї, формуючи конвертик.
Змастіть прямокутну форму для хліба олією та припорошіть борошном. Перекладіть тісто у форму та залиште у теплому місці підніматися. Випікайте 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Дайте постояти 5 хвилин, потім витягніть на решітку для охолодження.
У домашнього хліба рум’яна хрустка скоринка і ніжний м’якуш. А який приголомшливий колір надає випічці гарбуз! Хіба це можна порівняти з магазинними виробами? Навіть бутерброди з таким хлібцем будуть смачнішими.