Рецепт дня: Гарбузовий пиріг «Ганнуся»

Ми продовжуємо радувати вас рецептами оригінальних та простих страв із яскравого осіннього гарбуза. Сьогодні пропонуємо приготувати гарбузовий пиріг. Цей ніжний та духмяний десерт точно не залишить вас байдужими.

Для приготування пирога з гарбуза та моркви вам не знадобиться жодних дорогих інгредієнтів. Всі продукти бюджетні та доступні. Крім того, рецепт дуже швидкий, адже ніякої метушні з бездріжжовим тістом немає. Буквально потрібно змішати всі інгредієнти, залити у форму та відправити до духовки!

Окрасою цього пирога з гарбуза є солодка молочна помадка. Готують її із двох інгредієнтів, поки пиріг остигає після випікання. Такий декор не тільки робить випічку наряднішою, а й вдало підкреслює смак.

Складові
Гарбуз 300 г, Морква 100 г, Пшеничне борошно 300 г, Цукор 215 г, Родзинки 70 г, Яйце 2 шт., Розпушувач 10 г, Сіль 1 щіп., Молоко 0,5 скл.

Приготування
Вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці моркву та гарбуз. В кінці додайте родзинки.

Окремо змішайте просіяне борошно і розпушувач, 135 г цукру і сіль. Добре перемішайте інгредієнти. Вмішайте в овочеву суміш яйця та з’єднайте овочі із сухими інгредієнтами. Добре перемішайте.

Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Випікайте 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.

Гаряче молоко змішайте з цукром, що залишився. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Потім встановіть мінімальний вогонь та готуйте 20–25 хвилин.
Гарячу суміш відразу збийте блендером до кремоподібного стану. Відразу ж нанесіть помадку на охололий пиріг.

Ви могли помітити, що в рецепті гарбузового пирога немає спецій. Справа в тому, що випічка і так виходить ароматною, з насиченим овочевим смаком. Зайві приправи можуть перебити натуральний смак. Однак, якщо ви відчуваєте, що якась спеція тут буде доречною, можете спробувати!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *