Ми продовжуємо радувати вас рецептами оригінальних та простих страв із яскравого осіннього гарбуза. Сьогодні пропонуємо приготувати гарбузовий пиріг. Цей ніжний та духмяний десерт точно не залишить вас байдужими.
Для приготування пирога з гарбуза та моркви вам не знадобиться жодних дорогих інгредієнтів. Всі продукти бюджетні та доступні. Крім того, рецепт дуже швидкий, адже ніякої метушні з бездріжжовим тістом немає. Буквально потрібно змішати всі інгредієнти, залити у форму та відправити до духовки!
Окрасою цього пирога з гарбуза є солодка молочна помадка. Готують її із двох інгредієнтів, поки пиріг остигає після випікання. Такий декор не тільки робить випічку наряднішою, а й вдало підкреслює смак.
Складові
Гарбуз 300 г, Морква 100 г, Пшеничне борошно 300 г, Цукор 215 г, Родзинки 70 г, Яйце 2 шт., Розпушувач 10 г, Сіль 1 щіп., Молоко 0,5 скл.
Приготування
Вимийте, очистіть і натріть на дрібній тертці моркву та гарбуз. В кінці додайте родзинки.
Окремо змішайте просіяне борошно і розпушувач, 135 г цукру і сіль. Добре перемішайте інгредієнти. Вмішайте в овочеву суміш яйця та з’єднайте овочі із сухими інгредієнтами. Добре перемішайте.
Змастіть форму вершковим маслом і викладіть тісто. Випікайте 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
Гаряче молоко змішайте з цукром, що залишився. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Потім встановіть мінімальний вогонь та готуйте 20–25 хвилин.
Гарячу суміш відразу збийте блендером до кремоподібного стану. Відразу ж нанесіть помадку на охололий пиріг.
Ви могли помітити, що в рецепті гарбузового пирога немає спецій. Справа в тому, що випічка і так виходить ароматною, з насиченим овочевим смаком. Зайві приправи можуть перебити натуральний смак. Однак, якщо ви відчуваєте, що якась спеція тут буде доречною, можете спробувати!