Рецепт дня: Швидка квашена капуста

Якщо ви не уявляєте зимову трапезу без тарілочки з квашеною капустою, цей рецепт саме для вас. Соковита капуста так і манить до себе, і хто встоїть, щоб не похрумтіти чудовою закускою! Аз цим рецептом можна приготувати квашену капусту лише за добу. Це знахідка для зайнятих, які цінують свій час, господарок. Швидка квашена капуста за смаком нітрохи не поступається тій, яку потрібно витримувати набагато довше.

Неспішний процес квашення капусти займає, як правило, цілий тиждень. Терпляча господиня чекає, доки овоч пустить піну, щоб відправити банку до холодильника. А потім слід чекати ще пару днів перед дегустацією заготівлі. Швидка квашена капуста готується дуже просто, а процес займає лише добу. До того ж для цього рецепту можна брати капусту ранньо-середніх сортів, яка не годиться для квашення звичайним способом.

складові

1 кг нашаткованої капусти, 1–2 моркви, 0,5 л води, 1 ст. л. з гіркою солі, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. 9% оцту, 2–3 лаврові листи, 0,5 скл. соняшникової олії, по 5–7 горошин чорного та запашного перців.

Приготування

Для початку нашаткуємо овочі. Капусту потрібно нарізати довгою соломкою. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, але можна використовувати і звичайну терку. Змішай нарізані овочі без додавання солі. Капусту та моркву щільно поклади у трилітрову банку.

Овочі потрібно буде залити киплячим маринадом. Для його приготування постав на вогонь каструлю з водою. Рідину розрахуй так: на кожен кілограм капусти має йти півлітра води.

У воду додай сіль, цукор, лавровий лист, чорний та запашний перець у зазначених вище пропорціях. Воду доведи до кипіння, а потім влий по півсклянки 9%-го оцту та соняшникової олії.

Коли маринад закипить, зніміть його з вогню. Киплячою рідиною відразу ж залийте капусту. Банку накрийте кришкою і просто на кухонному столі за кімнатної температури витримуйте рівно добу з моменту приготування. А потім її вже можна подавати до столу!

Погодьтеся, швидка квашена капуста готується дуже просто!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *