Цього року добрий урожай яблук. Скільки ж усього цікавого можна з них приготувати! Але хочеться спробувати щось новеньке. Ця страва із старої книги цікавиї рецептів — яблучні оладки по-німецьки. Спробуйте приготувати і ви залишитеся задоволені результатом. Без краплі соди та розпушувача вони виходять напрочуд пишними та ніжними на смак.
Складові
Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 130 г, Цукор 60 г, Яблуко 250 г, Лимонний сік 1 ч. л., Сіль 1 дрібка.
Приготування
Розчиняємо в молоці сіль та цукор. Потім яйця вбиваємо в окрему ємність. Добре розмішуємо, щоб жовток з’єднався з білком, і додаємо до молока.
Щоб у результаті яблучні оладки вийшли пишними, борошно потрібно просіяти. Після цього додаємо його до яєчно-молочної суміші. За допомогою вінчика або міксера на низькій швидкості збиваємо масу до однорідної консистенції. Десерт вийде особливо ніжним, якщо шкірку яблук очистити. Однак, якщо ви поспішаєте, можна залишити і так. Нарізаємо фрукти на маленькі кубики. Для цього рецепту відмінно підійдуть сорти, в яких більшою мірою переважає солодкість.
Змішуємо яблучні кубики з рідким тістом та перемішуємо.
Якщо ви любите десерти з цитрусовим присмаком, натріть у тісто лимонної цедри і додайте трохи лимонного соку.
Тепер тісто готове. Можна приступати до смаження. Для цього розігрійте сковороду з олією. Викладаю тісто за допомогою столової ложки. Обсмажувати потрібно з двох боків до золотистої скоринки.
Готовий десерт викладіть на паперовий рушник, щоб увібралися залишки олії.
Змішайте цукор із корицею для прикраси. Поки оладки гарячі, перекладіть їх на блюдо і посипте цією сумішшю. Десерт готовий!
Цей рецепт оладок настільки простий, що його приготувати зможуть навіть діти. Вам він особливо сподобається, тому що у складі відсутня сода, яка завжди дає специфічний смак. Такий десерт чудово підійде на сніданок. А ще його можна брати з собою на роботу як перекушування.