Порадувати своїх близьких надзвичайно смачним тортом можна навіть тоді, коли бажання возитися з тістом геть-чисто відсутнє. Адже існує багато десертів, які не вимагають включення духовки. Швидкий торт з ніжним кремом без випічки – саме один із них.
Для приготування таких чудових ласощів навіть печиво не потрібно. Вся справа в тому, що основа є крихтою з сухарів із родзинками, яка в поєднанні з розтопленим шоколадом має незрівнянний смак і піддатливу консистенцію.
Безперечно, головна особливість такого десерту – додавання манки в крем. Звучить незвично, зате виходить дуже смачно! А якщо взяти форму діаметром 18 см, то торт вийде ще й дуже красивим. Контрастні шари зроблять свою справу!
Складові
Вершкове масло 280 г, Чорний шоколад 90 г, Молоко 500 мл, Цукор 120 г, Сухарики солодкі з родзинками 300 г, Ванільний цукор 10 г, Манка 80 г.
Приготування
У сотейник із товстим дном вливаємо холодне молоко. Всипаємо цукор, манку та ванільний цукор. Перемішуємо злегка все вінчиком. Ставимо на вогонь, активно помішуємо. Після закипання варимо ще 30 секунд, потім прибираємо сотейник з плити.
Переливаємо манну кашу в чисту глибоку ємність. Накриваємо харчовою плівкою, не залишаючи місця для повітря, щоб манка не обвітрилася. Перемелюємо сухарі з родзинками в однорідну крихту, використовуючи м’ясорубку або комбайн
Трохи подрібнюємо плитку чорного шоколаду. Додаємо 180 г вершкового масла. Розтоплюємо інгредієнти на паровій бані, активно помішуючи.
Отриману суміш вливаємо у подрібнені сухарі. Ретельно все перемішуємо.
Збиваємо міксером 100 г розм’якшеного вершкового масла до пишної світлої маси.
Поступово вводимо по 1 ст. л. манної каші, продовжуючи збивати все міксером.
Збираємо торт. На дно форми викладаємо крихту із сухарів, рівномірно розподіляючи все ложкою. Потім виливаємо шар із крему. Знову викладаємо крихту, злегка її ущільнюючи. Продовжуємо чергувати шари, доки не закінчаться продукти. Верх присипаємо крихтою. Відправляємо в холодильник на 3-4 години.
Майже 1,5 кг справжнього задоволення готово! Акуратно розріжте його на порційні шматочки та подавайте до столу з гарячими напоями. Чаювання з таким ніжним десертом точно пройде на ура.