Ці рогалики – секретна страва економних господинь з Ізраїлю. А вони ті ще любительки екстравагантних рецептів. Постійно шукають щось вдале, але при цьому дуже недороге. А ці пишні рогалики на газованій воді неодмінно підкорять вас та залишаться у скарбничці улюблених рецептів.
Можете уявити смачну та пишну випічку без грама дріжджів, яєць, соди чи розпушувача? А така, виявляється, існує. Весь секрет у звичайній газованій мінералці. Саме вона наповнює тісто неповторною легкістю та пухкістю. Пробуйте обов’язково!
Смачно робити такі пісні рогалики із солодкою начинкою. Особливо влучно виходить із ягідним варенням та перетертим маком з горіхами. Проте з рибною чи м’ясною начинкою вийде повноцінна закуска до будь-якого сімейного гуляння. Також спробуйте змішати солоний сир із зеленню: дуже пікантний варіант.
Складові
Пшеничне борошно 600 г, Газована вода 200 г, Соняшникова олія 200 мл.
Приготування
У глибокій мисці змішайте газовану воду і соняшникову олію.
Просійте пшеничне борошно. Якщо хочете більш дієтичний варіант, використовуйте кукурудзяне або житнє борошно. Тісто має вийти ніжним, еластичним і не дуже липким. За потребою можна додати ще борошна.
Загорніть тісто в харчову плівку та поставте на 30 хвилин у холодильник.
Потім тонко розкатайте його, наріжте на невеликі трикутники.
Начинку беріть будь-яку. Особливо смачно виходить із маком, горіхами, повидлом та сиром.
Викладіть всередину кожного трикутника начинку і загорніть у щільні рулетики.
Випікайте рогалики в духовці при 190 градусах протягом півгодини.
Готову випічку присипте цукровою пудрою.
Це, мабуть, найпростіший, легкий і бюджетний варіант домашньої здоби. Ось побачите, як швидко розлітаються. Тому робіть одразу подвійну порцію!