Печені яблука – улюблений десерт тих, хто на дієті. У такому разі їх не начиняють ні сиром, ні медом. Просто відправляють у духовку на 30 хвилин, а потім вминають за обидві щоки. А печені яблука за рецептом Клопотенка – це не зовсім дієтична, проте вишукано пряна та святкова страва.
Багато хто досі дивується деяким його рецептам. Хто міг би подумати, що реально приготувати сироп на основі каркаде? Але Жені це вдалося! Найсмачніші печені яблука в освіжаючому сиропі вас точно вразять.
Складові
Яблуко 2 шт., Каркаде 30 г, Аніс 2 шт., Апельсин 0,5 шт., Мускатний горіх 0,5 ч. л., М’ята 10 г, Гвоздика 4 шт., Цукор 60 г, Вода 400 мл.
Приготування
У глибоку каструлю помістіть каркаде, 2 зірочки анісу, мелений мускатний горіх, пару гілочок м’яти, гвоздику та цукор. До них додайте апельсин, нарізаний часточками.
З такого набору інгредієнтів вийшов би найсмачніший чай. Але ми робимо із нього сироп. Залийте продукти в каструлі окропом, доведіть його до кипіння. Варіть сироп на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім процідіть відвар через сито. Великі яблука помістіть у форму для запікання, полийте сиропом. Можете попередньо дістати серцевину.
Запікайте яблука хвилин 20-25 у розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо хочете м’якіші яблука, потримайте в духовці ще хвилин 10–15.
Готові яблука перекладіть на тарілку. Форму з сиропом поверніть до духовки ще на 20-30 хвилин. Там він загусне, набуде тягучої консистенції. Потім полийте ним яблука.
Безперечно, печені яблука в сиропі з каркаде найкраще подавати до столу гарячими. У остиглому вигляді вони вже не такі смачні та ароматні. Це варіація шефа на класичне блюдо, яке дуже просто приготувати вдома. І навіть приготування сиропу не робить його складнішим.