Колір може впливати на емоційний стан людини. А колір посуду може покращувати або ж навпаки зменшувати апетит. Варто підбирати правильний посуд, щоб почуватись максимально ситим.
Про це розповіла дієтолог та гастроентеролог Марта Фармага в Instagram.
Який посуд вибрати
За словами фахівця, колір тарілки впливає на апетит людини:
- Білий посуд викликає бажання поїсти. На такій тарілці все виглядає красивішим. Тому і ресторани користуються білим посудом;
- Фісташковий, рожевий і помаранчевий колір стимулює виділення шлункового соку та підсилює апетит;
- Жовтий посуд впливає на людей двояко, адже з одного боку розпалює апетит, а з іншого – допомагає швидше насититися. Такі тарілки варто використовувати лише для супів;
- Червоний посуд – цей колір надає збудливу дію нервовій системі, призводить до відсутності контролю над голодом і до швидкого поглинання їжі. Такий посуд краще не мати на кухні;
- Блакитний колір – нейтральний, адже не посилює апетит, але є приємним для очей. Такі тарілки можна використовувати для будь-яких страв. Однак, чашки блакитного кольору можуть викликати почуття незадоволеності;
- Чорний, бузковий та темно-синій посуд виглядає вишукано, елегантно та привертають до себе увагу. Однак їжа в ньому не особливо апетитна, тому людина підсвідомо з’їсть меншу порцію.
Отже, посуд світлих кольорів краще обирати для низькокалорійних продуктів, наприклад, овочів або фруктів. А ковбаси, солодощі та інші калорійні вироби краще викладати у темний посуд, щоб не з’їсти зайве.
Для основних страв ідеальними вважаються тарілки салатового або блакитного кольорів.