Рецепт дня: Американський сніданок

Багато хто впевнений, що американський сніданок — їжа нездорова. Адже улюблені фільми переконали нас, що в Америці діти починають день із пластівців, залитих молоком, або панкейків із кленовим сиропом. Але цим таланти американських домогосподарок не обмежуються, повірте. Вони, як і ми, готують сніданки переважно з яєць.

Поки усі матусі тішать школярів ранковим омлетом, на Заході випікається американський сніданок – страта. Думаєте, це набагато складніше? А ось і ні! Заготівлю робимо ввечері, а вранці лише відправляємо в духовку. Поки страта доходить, ви маєте час і на себе, і на дитину. Зручно!

Інгредієнти
Яйце 4 шт., Молоко 150 мл, Шинка 170 г, Батон 130 г, Твердий сир 75 г, Зелена цибуля за смаком, Соняшникова олія 1 ст. л., Орегано за смаком, Вершкове масло, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Для страти підійде як шинка, так і буженина з беконом. Це має бути ароматне соковите м’ясо. Наріжте кубиками середньої величини. Подібними кубиками подрібніть батон.

Твердий сир натріть на великій тертці, зелену цибулю дрібно порубайте. Розігрійте на сковороді трохи олії. У ній до золотистості обсмажте кубики шинки.

Далі м’ясо вийміть, а в маслі із м’ясним соком обсмажте кубики батона. В окремій глибокій ємності змішайте молоко з яйцями. До цієї суміші додайте сіль та ароматні спеції. Збийте масу.

Пересипте до яєчної суміші зелену цибулю та натертий сир. Перемішайте. Форму для випікання змастіть вершковим маслом. У неї викладіть батон. Зверху на нього — кубики шинки.

Перелийте у форму яєчну суміш. Накрийте заготовку фольгою та приберіть у холодильник на ніч. Вже вранці готуйте страту в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Готова страта вкрита апетитною золотистою скоринкою. Перевірити її готовність зубочисткою неможливо, оскільки всередині вона має бути трохи вологою. До речі, це є основні інгредієнти, з яких складається американський сніданок. До них західні хазяйки нерідко додають цибулю, солодкий перець та помідори, листя шпинату, броколі та різні види сиру. Все у ваших руках!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *