Рецепт дня: Зрази з гарбузом та фаршем

Картопляні зрази – ніжна та водночас поживна страва з коренеплоду. Ну як можна не спробувати ці хрусткі зовні та мякі всередині “котлеки”. 

Щоб урізноманітнити звичну страву, пропонуємо використати хитрощі. Спробуйте додати гарбуз. І не в начинку, а в тісто! Картопляні зрази з фаршем виходять неймовірно ароматними, а новий інгредієнт надає страві цікавого смакового відтінку.

інгредієнти
Картопля 900 г, Гарбузове пюре 1 скл., Пшеничне борошно 6 ст. л., Яловичий фарш 400 г, Цибуля 1 шт., Соняшникова олія 60 мл, Панірувальні сухарі 100 г, Петрушка 1 пуч., Часник 3 зуб., Томатна паста 1,5 ст. л., Яйце 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Очистіть картоплю і відваріть її до готовності у підсоленій воді. Потім злийте воду і розімніть картоплю до стану пюре. Гарбуз наріжте шматочками та відваріть на пару 20-30 хвилин. Перебийте його блендером у пюре.

Розігрійте на сковороді 10 мл соняшникової олії і обсмажуйте фарш 7-8 хвилин.

Наріжте цибулю невеликими кубиками та відправте до фаршу. Готуйте інгредієнти ще 7 хвилин.

Порізати петрушку і пропустити через прес часник (можна просто нарізати). Додайте продукти на сковороду разом із томатною пастою. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте і готуйте на маленькому вогні ще 15 хвилин.

Змішайте розім’яту картоплю з борошном, яйцем і гарбузовим пюре, посоліть до смаку.

Присипте робочу поверхню борошном і сформуйте коржики з картопляно-гарбузової маси. Для зручності змочіть руки у воді.

На кожен коржик викладіть начинку, защипніть краї.

Обваляйте зрази в панірувальних сухарях і обсмажте до готовності на сковороді, розігрітій з олією.

Картопляні зрази з фаршем будуть смачнішими з улюбленим соусом. Вибирайте той, який подобається вам найбільше. Або ж можн просто полити страву сметаною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *