Специфічний смак і аромат оселедця – ось причина загальної любові до продукту в одних і неприязні в інших. Якщо ви відносите себе до нелюбителів оселедця, нам дуже хотілося б змінити вашу думку. Чому? Тому що така рибка може бути неймовірно смачною. Бажаєте доказів? А ви приготуйте салат з оселедцем та цибулею.
Цю холодну закуску ще називають «відпадною», адже в ній поєднується все те, що так потрібно кожній господині: ідеальний смак, яскравий вигляд, мінімум клопоту із приготуванням і доступність продуктів. Якщо раніше ви просто посипали оброблену рибу цибулею, то тепер можна приготувати салат з оселедцем та яйцем, червоною цибулею та зеленим салатом – калейдоскоп смаку та кольору.
Складові
Оселедець 200 г, Яйце 3 шт., Цибуля 1 шт., Листя салату 1 пуч., Соняшникова олія 3 ст. л., Оцет 1 ч. л., Гірчиця 1 ч. л., Сіль за смаком.
Приготування
Обробіть оселедець на філе. Наріжте невеликими шматочками.
Порвіть листя салату руками. Зваріть яйця, очистіть і розріжте кожне на 4 частини, хоча можна нарізати так, як вам подобається.
Наріжте цибулю півкільцями. Посоліть її і перетріть у руках, тоді вона не гірчатиме. Змішайте підготовлені продукти.
З’єднайте масло, оцет та гірчицю. Полийте заправкою салат з оселедця перед самою подачею.
За столом завжди знайдеться той, хто запитає, де ж улюблений оселедець. А у вас вже є страва-відповідь на це питання – салат з оселедцем в оточенні яскравого листя зелені і заправки в рази крутіше простої олії.