Щоб порадувати кохану людину 14 лютого, необов’язково йти в найшикарніший ресторан або замовляти дорогу доставку їжі додому. Вечеря, приготовлена своїми руками, – жест, який ваша половинка неодмінно оцінить. Якщо ви подасте до столу салат «Стріла Купідона», то вечір точно пройде на ура!
Така ситна закуска з пікантною заправкою – чудовий вибір, якщо ви хочете приготувати швидку, смачну, але в той же час святкову страву. Тільки пам’ятайте, що курочку слід відварити заздалегідь. Адже бажано, щоб після приготування вона ще 10–15 хвилин полежала у бульйоні. Тоді м’ясо буде напрочуд ніжним і соковитим.
Щоб додати пікантності цій страві, слід використовувати трішки цибулі. Додайте її в чистому вигляді або замаринуйте. Для цього очистіть цибулю. Наріжте тонкими півкільцями. Влийте столовий оцет та воду в рівному співвідношенні. Додати 1 дрібку солі та таку ж кількість перцю. Всипте трохи цукру і добре все перемішайте. Залишіть цибулю маринуватися на 10 хвилин. Готово!
Складові
Помідор 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Цибуля 0,5 шт., Куряче філе 150 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Гірчиця 0,5 ч. л., Майонез0,5 ст. л.
Приготування
Ретельно промиваємо болгарський перець. Обсушуємо його за допомогою паперових рушників. Розрізаємо навпіл. Видаляємо насіння та плодоніжку. Нарізаємо перець кубиками середнього розміру.
Помідор нарізаємо невеликими шматочками. Всипаємо його до перцю.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо її тонкими півкільцями. Додаємо цибулю до інших нарізаних інгредієнтів.
Відварюємо куряче філе у трохи підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Охолоджене м’ясо розділяємо на волокна. Додаємо його до овочів.
Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Додаємо майонез та гірчицю. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Відправляємо в холодильник на півгодини для просочення.
Як заправку ви можете використовувати як майонез, так і сметану. У будь-якому випадку вийде дуже смачно! Викладіть готовий салат у гарну тарілочку та посипте його рубаною зеленню. Смачного!