Рецепт дня: Турецький шашлик на сковороді

Втомилися чекати на відкриття сезону пікніків та шашликів? Влаштуйте смачні посиденьки у квартирі! Для цього достатньо приготувати турецький шашлик на сковороді, налити трішки пінного – і гарний вечір забезпечений!

Так вам вдасться посмакувати сокивитим м’ясом без жодних проблем. Жодної метушні з мангалом! Достатньо лише правильно підготувати фарш, заправити його спеціями на свій смак, і вуаля – ідеальний шашлик по-турецьки готовий!

Найкраще презентувати готове м’ясо із червоним соусом. Для цього дрібно наріжте 100 г цибулі, таку ж кількість болгарського перцю і 200 г томатів. Пропустіть через прес 3 зуб. часнику. На розігрітій сковороді зі олією обсмажте овочі протягом 2 хвилин. Потім додайте сіль та 1 ст. л. томатної пасти. Ретельно перемішайте та тримайте під кришкою протягом 5 хвилин. Влийте 1 скл. чистої води. Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте їх 20 хвилин на сковороді. Потім вимкніть вогонь. Додайте в гарячу суміш 2 ст. л. оцту. А потім пропюруйте отриману масу, використовуючи занурювальний блендер. Готовий соус можна подавати до шашлику!

Складові
Курячий фарш 1 кг, Цибуля 180 г, Болгарський перець 60 г, Петрушка 20 г, Часник 20 г, Панірувальні сухарі 25 г, Соняшникова олія, Сіль за смаком, Паприка 0,5 ст. л., Чорний перець (мелений) 1 ч. л., Кмин 1 ч. л., Грстрий червоний перець 0,5 ч. л.

Приготування
Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Ретельно миємо болгарський перець. Видаляємо насіння. Нарізаємо його дрібним кубиком. Додаємо овочі до курячого фаршу.

Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник та зелень до м’яса. Всипаємо панірувальні сухарі, сіль, паприку, чорний мелений перець, кмин і червоний перець. Ретельно все перемішуємо. Накриваємо ємність з м’ясом. Забираємо її в холодильник мінімум на 15 хвилин.

Формуємо з курячого фаршу невеликі шашлички, використовуючи дерев’яну паличку для суші.

Викладаємо м’ясні заготовки на дошку. Відправляємо їх ще на 30 хвилин у холодильник.
Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній курячі шашлички на помірному вогні до золотистості з усіх боків. Готово!

Ароматний шашлик по-турецьки краще подавати на тонкому лаваші. Червоний соус та свіжі овочі чудово доповнять цю картину.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *