Найсмачніші рецепти – зазвичай найпростіші. Це правило діє і в рецепті італійського пирога «12 ложок»: потрібно лише замісити невибагливе тісто і поставити його в духовку. Через півгодини на вашому столі красуватиметься ідеальне частування до чаю.
Із приготуванням пирога «12 ложок» не виникне жодних труднощів навіть у недосвідченої господині. Його назва розкриває особливість цього рецепту – основні інгредієнти вимірюються саме у ложках.
Складові
Яйце 3 шт., Цукор 12 ст. л., Соняшникова олія 12 ст. л. ,Молоко 12 ст. л. ,Пшеничне борошно 12 ст. л. ,Розпушувач 8 г, Лимон 0,5 шт., Сіль за смаком, Цукрова пудра за смаком.
Приготування
Збийте яйця із невеликою кількістю солі до пишності. Додайте цукор і збивайте, поки маса не посвітлішає.
Влийте молоко і олію, видавіть сік половини лимона і добре перемішайте. Просійте борошно з розпушувачем і замісіть тісто середньої густоти. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте пиріг 30 хвилин.
Прикрашати італійський пиріг «12 ложок» можна чим завгодно: ягодами, глазур’ю, м’ятою, фруктами, шоколадом, какао та будь-яким іншим продуктом. Тому десерт виходить щоразу різним, але незмінно смачним та легким.