Рецепт дня: Англійський пивний хліб

Пивний хліб з горіхами і сухофруктами – це чудовий перекус, який влаштує всіх: і тих, хто утримується від солодкого, і тих, хто не проти поласувати чимось смачненьким. Як десерт — добре, як закуска — взагалі чудово. Ми рекомендуємо поєднувати шматочки свіжого хліба з м’яким сиром, в’яленими помідорами або паштетом.

Рецепт цей родом із Британії. А як ми всі знаємо, англійці — справжні знавці та кулінарні майстри щодо незвичайної випічки. Чого тільки вартий їхній національний різдвяний кекс із сухофруктами. І якщо вам захотілося оригінальності, то цей святковий пивний хліб із родзинками та волоськими горіхами припаде вам до смаку. До того ж, готувати його досить просто.

Якщо дотримуватися інструкції, у вас повинен вийти буханець вагою приблизно в 900 г. Це приблизна вага вашого кексу. Як і будь-який виріб з цільнозернового борошна, цей хліб має щільну структуру, але завдяки розпареним сухофруктам і темному пиву він виходить дуже ароматним, пористим, із хрусткою скоринкою.

Складові
Світле пиво 500 мл, Пшеничне борошно 350 г, Борошно грубого помелу 150 г, Родзинки 70 г, Волоські горіхи 35 г, Сіль 2 ч. л., Цукрова пудра 1 ст. л., Сода 1 ч. л., Оцет за смаком, Вершкове масло за смаком.

Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть миску і просійте в неї 2 види борошна, додайте сіль і цукрову пудру. Перемішайте.

Потім всипте розпарені родзинки та волоські горіхи. Добре змішайте суміш. Можна взяти й інші сухофрукти або додати насіння гарбуза. Потім відкрийте пиво і налийте його в миску до заготівлі. Перемішуйте, поки напій повністю не змішається з борошном і консистенція не стане однорідною. Погасити соду оцтом і вилити в тісто. Ретельно все розмішайте.

Змастіть стінки та дно форми для випікання хліба олією. Потім посипте форму борошном і струсіть надлишки. Також можна застелити її пергаментом.
Тепер вилийте тісто у форму для випікання хліба. За консистенцією воно має бути пухким.

Поступово розподіливши тісто лопаткою, відправте заготовку в попередньо розігріту духовку. Випікайте пивний кекс протягом години або доти, поки шпажка, вставлена в буханець, не виходитиме з чистою. Дно буханця має видавати глухий звук при постукуванні.

Пивний хліб можна їсти теплим чи холодним, він може спокійно зберігатися до 5 днів у закритому контейнері. Така випічка буде чудовим доповненням до прохолодних напоїв.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *