Рецепт дня: Домашнє цибулеве печиво

Чи чули ви коли-небудь, що таке цибулеве печиво? Назва одразу ж інтригує. Зазвичай, зі словом «печиво» у нас асоціюється солодкий десерт. Але як можна приготувати таку страву з овочів, які ми використовуємо в супах та других стравах? Насправді все дуже просто — йдеться про солоне частування, яке стане чудовою альтернативою магазинним снекам.

Цей рецепт відмінно підійде, якщо ви хочете подивитися фільм із чіпсами чи сухариками, а магазин вже закритий. Швидко приготуйте це печиво і насолоджуйтесь приємним проведенням часу.

Складові
Пшеничне борошно 350 г, Вершкове масло 150 г, Вершковий сир100 г, Цибуля 250 г, Яйце 1 шт., Розпушувач 1 ч. л., Сіль1 ч. л., Паприка1 ч. л., Тмин 1 ч.л.

Приготування
Візьміть дві великі білі цибулини, почистіть їх і наріжте якомога дрібніше. Тоді печиво з цибулею вийде одноріднішим, без великих шматочків.

Просійте борошно, додайте до нього холодне вершкове масло, розпушувач, сіль та спеції. Розітріть за допомогою рук всю цю суміш, щоб вийшла однорідна консистенція, що нагадує вологий пісок.

Тепер додайте сюди вершковий сир, одне яйце та подрібнену цибулю. Добре перемішайте і замісіть тісто. Щоб з ним було зручно працювати, покладіть його в холодильник. Вершкове масло застигне, і ви зможете легше сформувати печиво. Холодне тісто розділяємо на частини. Присипаємо стіл борошном і розкочуємо кожну частину, щоб вийшов тонкий коржик. Намагайтеся робити якомога тонше. Щоб вирізати печиво, використовуйте різні форми.

Візьміть деко і застеліть його пекарським папером. Змастіть його соняшниковою або оливковою олією. Викладіть вирізане печиво  і випікайте в духовці на 180 градусах приблизно 12 хв. Час випікання залежить від особливостей духовки. Можливо він буде й коротшим. Готовність визначайте за кольором. Як тільки печиво набуде золотистої скоринки, можна виймати печиво з цибулею

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *