В Україні в лютому-березні поточного року почали знижуватися ціни на низку популярних продуктів, які останнім часом стрімко дорожчали.
Про це йдеться у дослідженні сервісу доставки Zakaz.ua.
Так, у березні по відношенню до лютого значно подешевшали апельсини, лимони та мандарини: 49,5 грн/кг – середня вартість апельсинів, 74,2 грн/кг – мандаринів, 51,7 грн/кг – лимонів.
Серед овочів поступово почала падати ціна на цвітну капусту (149,9 грн/кг) та броколі (219 грн/кг), а також буряк та часник – приблизно на 16% менше, ніж у лютому.
Крім того, значно подешевшала картопля – на 11%, до 11,6 грн/кг. Найменше змінилися ціни на батат та гриби печериці, які подешевшали лише на 4% та 3% відповідно.
Що стосується м’яса, вартість свіжого філе курчати-бройлера у березні по відношенню до лютого зменшилася на 9%, середня ціна – близько 147 грн/кг, а філе курячого стегна та фарш подешевшали на 14% та 7% відповідно.
Свинячий стейк без кістки подешевшав на 11%, до 234 грн/кг, лопатка на кісточці – на 7%, до 144 грн/кг, стегно – на 3%, до 149 грн/кг, а грудинка свиняча – на 6% %, до 156 грн./кг.
Середня вартість свіжого сала залишилася на рівні минулого місяця – 189 грн/кг, а ціна солоного сала знизилася із 270,20 грн/кг до 255,30 грн/кг.
Ціна на слабосолона оселедець знизилася на 15%, до 99 грн/кг, на свіжоморожену скумбрію – на 8%, до 120 грн/кг, на карася охолодженого – на 14%, до 69 грн/кг та на окуня свіжомороженого – на 19% до 193 грн/кг.
Крім того, у березні подешевшали тостовий кукурудзяний хліб (22%), пастеризоване молоко (7%) та вершкове масло (5%), а також чорний листовий та пакетований чай (10-20%).