Він повітряний, він ніжний, такий смачний! Бісквіт – основа десятків рецептів тортів та тістечок. Ділимося невеликим трюком, з яким у вас вийде дійсно пишна, пружна та ароматна випічка.
Секрет такого ефекту криється в одному інгредієнті – лимонаді з газом. Саме за рахунок бульбашок газу тісто піднімається вище та швидше. Навіть недосвідчена господиня зможе здивувати рідних приголомшливою випічкою!
Бісквіт на лимонаді пекти можна двома способами: в духовці та в мультиварці. Як готувати в духовці – дивіться нижче. У мультиварці просто виставляєте режим «Випічка» і час (50 хвилин). Після звукового сигналу виймаєте блюдо з чаші, перевертаєте та печете ще 50 хвилин.
Складові
Яйце 4 шт., Цукор 1 скл., Лимонад 1 скл., Соняшникова олія 1 скл., Борошно 3 скл., Сода 1 ч.л.
Приготування
1. Злегка збийте яйця з цукром до утворення легкої піни.
2. Влийте в яєчну суміш рослинну олію та лимонад, перемішайте. Всипте борошно з содою і за допомогою блендера замісіть рідке тісто. Консистенція має бути як у манної каші.
3. Вилийте тісто у форму для випічки (з високими бортиками), змащену олією. Відправте бісквіт у духовку на 40 хвилин випікатися при 180 градусах. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Після приготування залиште виріб у вимкненій духовці ще на 20 хвилин. Після цього форму дістаньте і відразу витягніть з неї бісквіт.
Відмінний варіант для швидкого буденного чаклунства біля плити. Готовим бісквітом можна ласувати просто так, а можна розділити на три коржі та промазати будь-яким кремом, джемом або горіховою пастою. Кличте друзів на чай і ділитесь чудовим рецептом!