Стара лемківська кухня багата на різноманітні цікаві смаколики. Чого тільки варті їхні знамениті галушки з цибулею та шкварками чи сирні клюски? Але є ще одна страва, яку ми не змогли обійти стороною — фучки з квашеної капусти.
Це дуже смачні рум’яні оладки із простих продуктів, які готуються буквально за півгодини. Спочатку вони ваблять своєю гарною рум’яною скоринкою, а потім безповоротно закохують у приємний гостро-солодкий присмак із кислинкою, властивий квашеній капусті. Найчастіше такі коржики їдять на додаток до пісного супу, але можете подавати їх і як самостійну страву.
У середньому рецепт розрахований на 3-4 порції. Але, якщо любите готувати «із запасом» або щоб вистачало на пару днів, то сміливо замішуйте подвійну порцію цих чудових капустяних коржів. У герметично закритому посудині вони просто простоять у холодильнику до 5 днів. Під час приготування важливо просіяти борошно із содою через сито, щоб готові фучки вийшли пухкими та м’якими.
Складові
Квашена капуста 250 г, Пшеничне борошно 200 г, Молоко 250 г, Цибуля 1 шт., Яйце 3 шт., Сіль 1 цуп., Цукор 0,5 ч. л.,
Приготування
У глибокій мисці з’єднайте яйця, сіль та цукор. Перемішайте до однорідності.
Окремо до борошна додайте соду, перемішайте ложкою і змішайте з яєчною масою. Вона вийде досить густою, так і має бути.
Далі частинами вливайте молоко. Ретельно помішуючи тісто, доведіть до однорідності.
Подрібніть цибулю, а з квашеної капусти відіжміть зайву рідину.
Додайте овочі в тісто, добре перемішайте і дайте постояти заготівлі 20 хвилин під рушником. Розігрійте рослинну олію, ложкою наберіть тісто і викладіть його у формі оладок на сковороду.
Смажте фучки з двох сторін до золотистого відтінку на середньому вогні. Готові капустяні оладки викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу в злегка охололому вигляді.