Сьогодні знайти на прилавку якісний м’ясний виріб – практично нездійсненне завдання. Адже склад магазинних продуктів бажає кращого. Що ж робити, якщо хочеться скуштувати смачненького та натурального м’яса? Радимо приготувати курячий рулет із морквою по-корейськи в домашніх умовах.
Така закуска гарна як у гарячому, так і у холодному вигляді. Ви її можете подавати навіть як м’ясну нарізку на святковий стіл. Повірте, ваші гості будуть набагато більше радіти такому соковитому та ароматному рулету, ніж покупній ковбасі або буженині.
Щоб закуска вийшла дуже пряною, не варто шкодувати спеції під час її приготування. Використовуйте хмелі-сунелі, мелену солодку паприку, сушений часник і, звичайно, сіль. З ними смак та аромат м’яса будуть чудовими!
Складові
Курячий окіст 2 шт., Куряча шкіра 1 шт., Курага 50 г, Морківка по-корейськи 3 ст. л., Паприка 1,25 ч. л., Сіль по смаку, Хмелі-сунелі 0,5 ч. л.
Приготування
Знімаємо шкіру з курячої тушки. Зрізаємо м’ясо зі стегенець. Накриваємо його харчовою плівкою і відбиваємо.
У невеликій ємності змішуємо сіль із хмелі-сунелі, 0,25 ч. л. меленої солодкої паприки та сушеним часником. Натираємо отриманою сумішшю м’ясо. Зверху поміщаємо моркву по-корейськи, рівномірно її розподіляючи. По центру викладаємо смужку з кураги без кісточки. Загортаємо м’ясо з начинкою в рулет.
Розстеляємо фольгу. Присипаємо її меленою паприкою, що залишилася. Викладаємо на фольгу курячу шкірку. Загортаємо в неї рулет із начинкою.
Поміщаємо заготовку на фольгу. Загортаємо її. Відправляємо до духовки на 25 хвилин при 180 градусах. Потім дістаємо рулет. Розгортаємо фольгу та відправляємо ще на 15 хвилин запікатися. Готово!
До речі, перед формуванням рулету фольгу варто обов’язково присипати меленою паприкою або будь-якою іншою яскравою пряністю. В іншому випадку куряча шкіра буде блідою, що не зробить закуску дуже апетитною.