Рецепт дня: Натуральні желейні рулетики

Коли в будинку є натуральні желейні рулетики, всі покупні солодощі відходять на другий план. Адже ці саморобні ласощі можуть похвалитися яскравим і апетитним зовнішнім виглядом, а також неповторним смаком. Більше желейні цукерки в магазині вас не спокушатимуть.

Такі рулетики можна приготувати з цитрусового соку або будь-яких інших фруктів. Ягідний сік також чудово підійде як основа для цих ласощів. Головне — щоб він був щойно вичавлений.

Для приготування цитрусового желейного десерту  варто відповідально підійти до вибору апельсинів. Бажано брати фрукти, які мають яскраво виражену кислинку. У цьому випадку десерт не вийде дуже солодким. Для любителів не надто солодких ласощів це саме те!

Складові
Апельсиновий сік 200 мл, Цукор 200 г, Агар-агар 7 г, Цукрова пудра за смаком.

Приготування
1. Влийте свіжий апельсиновий сік в сотейник. Поставте його на середній вогонь. Додайте до соку цукор. Добре перемішайте. Всипте агар-агар. Активно перемішайте всі інгредієнти.

2. Варіть апельсинову суміш на помірному вогні до однорідності, постійно помішуючи. Дочекайтеся, поки маса стане більш прозорою та в’язкою. Перелийте гарячу суміш у прямокутну ємність, акуратно її розподіляючи по всій поверхні. Відправте форму в холодильник на 2 години.

3. Покладіть на край застиглого желе смужку з пергаменту. Пройдіться по периметру ножем, відокремлюючи цитрусове желе від форми. Посипте майбутній десерт цукровою пудрою.

4. Заберіть смужку з пергаменту. Розріжте желе на дві частини, при цьому вільна від пудри смужка повинна бути поділена надвоє.
5. Скрутіть щільний рулет, починаючи із зацукрованого краю. Розріжте заготовки на невеликі кружечки. Готово!

Під час формування рулетів не допускайте їх дотику один до одного. Адже вони можуть швидко злипнутись. Акуратно відокремити такі рулетики – досить складна місія. До речі, ви можете приготувати апельсиновий десерт про запас. Дайте цитрусовим рулетикам трохи підсохнути, залишивши їх при кімнатній температурі на добу. Потім помістіть ласощі у герметичний контейнер і щільно закрийте кришкою. Зберігати рулетики домашнього приготування слід у холодильнику.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *