Рецепт дня: Соковиті котлети у картопляній «шубі»

Сьогодні розповімо, як приготувати котлети в картопляній шубі, які можна подавати без гарніру. Ці м’ясні колобки апетитні на вигляд, мегасочні всередині, при цьому випромінюють запаморочливий аромат! Розрізаєш такий, а всередині не лише м’ясний фарш, а й яскрава начинка із тягучим сиром. Скільки нарахували приводів, щоб зробити такі сьогодні?

Готуються котлетки незвичайним способом, без ліплення. Немає необхідності формувати кожен виріб, адже фарш ми трохи приморозимо, а потім наріжемо слайсами. Такі скибочки дуже легко вмочувати в яйці, а потім панувати в картоплі. З нього, до речі, у нас і вийде шуба. Але не проста, а рум’яна та хрумка.

Складові
Свинячий фарш 500 г, Цибуля 1 шт., Яйце 3 шт., Твердий сир 150 г, Петрушка 20 г, Болгарський перець 1 шт., Картопля 500 г, Пшеничне борошно 100 г, Олія 20 мл, Сіль за смаком,  Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. У готовий м’ясний фарш вбийте 1 яйце, додайте подрібнену цибулину, чорний перець і сіль, добре перемішайте. Застеліть стіл або велику обробну дошку харчовою плівкою. Розподіліть по поверхні фарш пластом приблизно 2 см.

2. Сир натріть на тертці, наріжте кубиками болгарський перець, подрібніть петрушку. На фарш викладіть спочатку сир, потім перець, присипте петрушкою. Згорніть фарш у рулет і відправте в морозилку на 2 години.

3. Дістаньте рулет із фаршу, розгорніть плівку. Наріжте фарш кружечками товщиною приблизно 4 см.

4. Обваляйте кожен шматочок у борошні, потім занурьте у яйце і руками обліпіть котлету картоплею з усіх боків.

5. Викладіть котлети на розігріту сковороду зі олією і обсмажте по 5-6 хвилин з кожного боку. Готово!

Соковиті котлети в хрусткій «шубці» подавайте з овочевим салатом та айраном. Цього буде достатньо, щоб вдосталь наїстись і чудово провести вечір. Рецепт такої ошатної та простої страви вам точно знадобиться, беріть на замітку!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *