Рецепт дня: Швидка аджика з волоських горіхів

Навіть пісний стіл можна гідно збагатити. І в цьому нам на допомогу приходять різні соуси та приправи. Погодьтеся, із вдалою добавкою навіть найбідніший гарнір набуває зовсім іншого вигляду та смаку. Сьогодні хочемо поділитися не просто рецептом, а справжньою знахідкою, яку ви точно будете частенько готуват для своїх рідних.

Швидка аджика з волоських горіхів – це смачний гостренький соус, який можна подавати буквально до чого завгодно: до м’яса, каш, макаронів. Так одним рухом руки підсмажені скибочки звичайного чорного хліба перетворюються на ошатні брускетти, не гірші за ресторанні.

Рекомендуємо викладати готову горіхову заправку у сухі, простерилізовані баночки невеликого розміру. Зберігати таку сиру аджику треба у холоді. При цьому вона спокійно зберігається до 2 місяців. Але якщо вже відкрили тару з продуктом, то постарайтеся використовувати її протягом тижня. Аджика виходить гостра, в міру солона, сповнена ароматом спецій, з насиченим горіховим смаком. Загалом байдужих до неї не знайдеться.

Складові
Перець червоний гострий 100 г, Часник 100 г, Волоські (грецькі) горіхи 100 г, Сіль 1 ч. л., Цукор 2 ч. л., Яблучний оцет 1 ст. л., Зелень за смаком, Хмелі-сунелі 1 ч. л.

Приготування
1. Поріжте перці, вони відповідають за пекучість смаку. Якщо хочете, щоб було досить гостро, залиште трохи насіння. В іншому випадку його потрібно позбутися.

2. Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді. Так їх смак стане більш виразним та концентрованим. Зелень вимийте і висушіть на рушнику. Тепер відправте перець разом з горіхами в блендер. Потім додайте зелень, часник та цукор, приправи. Насамкінець влийте оцет і ще раз подрібніть все в блендері.

3. Збийте масу до однорідності або так, щоби відчувалися маленькі шматочки. Це вже на ваш смак. Посоліть, поперчіть до смаку і ще раз перемішайте.

Зверніть увагу на цукор, його можна не класти. Збийте спочатку без цукру і покуштуйте соус. У разі потреби всипте ложку-дві цукру і ще раз змішайте. Таку швидку аджику варити не потрібно, і в цьому її краса.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *