Рецепт дня: Німецький картопляний салат

Картопля воістину універсальний інгредієнт, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Коренеплід користується популярністю не лише в українській кухні. Салати з нею люблять готувати і в Європі, особливо в Німеччині та Англії. У цій статті розповімо, як приготувати традиційний німецький картопляний салат.

Картопляний салат – популярна страва європейської кухні, переважно німецької, австрійської та чеської. Являє собою салат з відвареної картоплі з додаванням інших інгредієнтів (цибулі, маринованих огірків, зелені). Як заправка використовується майонез, вінегретна заправка, іноді йогурт, сметана та гірчиця. Картопляний салат – це популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або відбивних, а також смаженої риби. Він є класичним гарніром до віденського шніцелю.

Вважається, що картопляний салат бере свій початок у Німеччині, звідки він поширився по всій Європі, а згодом по європейських колоніях. Американський картопляний салат, швидше за все, походить від рецептів, які до США привозили німецькі та європейські іммігранти протягом ХІХ століття.

ІНГРЕДІЄНТИ
5 картоплин, 1 цибулина (червона), 2 великі солоні огірки (або 4–6 маленьких), 1 пучок петрушки, 150 мл сметани, 2 ст. л. оливкової олії, дижонська гірчиця за смаком, сік половинки лимона, сіль та перець за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Для початку нам потрібно відварити очищену картоплю до готовності. Вона має бути м’яка, але не розвалюватися до стану пюре.
2. Поки картопля вариться, дрібно нарізаємо огірки, цибулинку та петрушку. Якщо огірочки маленькі, потрібно взяти більше ніж 2 штуки. За обсягом огірків та цибулі має бути приблизно порівну.
3. Зливаємо воду з картоплі, перекладаємо в миску, в якій замішуватимемо салат.
4. Гарячу картоплю прямо в мисці довільно нарізаємо ножем. На цьому етапі все варто робити швидко, адже чим гарячіша картопля, тим краще вона вбере в себе смаки та аромати інших інгредієнтів. До порізаної картоплі додаємо оливкову олію, сік лимона, перець та сіль. Тут важливо не переборщити, адже у салаті будуть солоні огірки.
5. Додаємо подрібнену петрушку та акуратно перемішуємо салат. Чекаємо пару хвилин, щоб картопля ввібрала смаки та запахи.
6. Потім додаємо сметану, цибулю, огірки та гірчицю. Знову акуратно перемішуємо, щоб картопля не перетворилася на кашу.

Салат можна їсти теплим, але перед цим варто дати йому постояти 5-10 хвилин. Також цей салат добре смакує у холодному вигляді. Після холодильника він зовсім інший на смак. Якщо теплий не сподобався, то варто дати картопляному салату другий шанс, коли він охолоне.

Звичайно ж, салат можна урізноманітнити на свій розсуд. Наприклад, додати яйця або курячу грудку, зелену цибулю, горошок, улюблений соус… Все, що душа забажає. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *