Рецепт дня: Дієтичні рулетики з кабачків

Кабачки з майонезом та томатами — незмінна закуска на будь-якому святковому гулянні в літній період. І що робити, якщо хочеться поласувати настільки соковитим овочом, але при цьому не набрати зайві кілограми? Рекомендуємо приготувати дієтичні рулетики з кабачків, для яких майонез не знадобиться.

Незважаючи на те, що компоненти цієї страви обсмажуються на олії перед відправленням в духовку, закуска виходить не такою калорійною, як з майонезом. Головне — не з’їсти всі рулетики за один раз. А про решту можете не турбуватися, адже ця страва не завдасть шкоди фігурі.

Ця соковита закуска хороша тим, що до її складу входять багато корисних продуктів. Наприклад, кабачок містить вітаміни, мінерали та фолієву кислоту. Куряче філе — джерело білка, необхідне побудови м’язів. А шпинат може похвалитися високим вмістом заліза. У томатах є безліч необхідних нашому організму антиоксидантів. Як бачите, це не страва, а суцільна користь!

Складові
Кабачок 3 шт., Часник 3 зуб., Цибуля 1 шт., Сіль за смаком, Соняшникова олія за смаком, Помідор 3 шт., Шпинат 35 г, Фарш курячий 200 г, розмарин за смаком, Орегано 0,25 ч.л., Твердий сир 150 г.

Приготування
1. Ретельно миємо кабачок. Не очищаємо його шкірки. Нарізаємо овочі пластинками вздовж. Злегка їх присолюємо.

2. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній кабачки до м’якості (приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку).

3. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її півкільцями. Промиваємо листя шпинату. Ретельно його обсушуємо та нарізаємо.

4. На сковороді зі олією обсмажуємо часник протягом 1 хвилини. Потім додаємо цибулю. Обсмажуємо їх разом ще 2 хвилини.

5. Потім всипаємо до овочів шпинат, сіль та чорний перець. Добре їх перемішуємо і готуємо до випаровування вологи. Даємо овочам охолонути.
6. Додаємо до курячого фаршу сіль та чорний перець. Добре перемішуємо. Обсмажуємо м’ясо на розігрітій сковорідці з олією протягом 5 хвилин.

7. Додаємо курячий фарш до овочів. Всипаємо орегано та розмарин. Ретельно все перемішуємо.

8. Добре промиваємо томати. Обсушуємо їх. Робимо на помідорах неглибокий надріз хрестиком. Поміщаємо їх у ємність і заливаємо окропом. Через 3-4 хвилини дістаємо томати. Очищаємо їх від шкірки, яку можна буде легко видалити. Розрізаємо помідори на часточки. Перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідної суміші.

9. Викладаємо на дощечку слайс із кабачка. Викладаємо на його край овочеву начинку з м’ясом. Загортаємо все в рулетик. Робимо це з рештою продуктів.
10. Вливаємо на дно форми для випікання частину томатної суміші. Поміщаємо до неї кабачкові рулетики. Потім поливаємо їх томатною сумішшю, що залишилася.
11. Натираємо на тертці твердий сир. Посипаємо ним рулетики. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Готово!

Такій апетитній закусці будуть раді як дорослі, так і найменші члени сім’ї. Вона припаде до душі всім без винятку. Адже соковитий кабачок, пряна начинка і сир, що тягнеться, не залишать іншого вибору.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *