Що-що, а огірки заготувати до холодів – справа свята. Тим більше, що ласувати ними у кожній родині починають ще далеко до зими. Складними рецептами багато господинь не користуються принципово. Віддають перевагу надійним та перевіреним способам. Саме такий рецепт – огірки, мариновані з кетчупом чилі.
Ви б чули, як вони хрумтять! Така закуска – завжди бажаний гість на обідньому столі. До запеченої картоплі, шашлику та інших улюблених страв сміливо подавайте огірки, мариновані з кетчупом чилі. Дивіться рецепт!
Складові
Огірки 3,5 кг, Кетчуп 8 ст. л., Вода 1,5 л, Цукор 100 г, Сіль 2 ст. л., Оцет 100 мл, Чорний перець (горошком) 40 шт., Часник 2 шт., Лавровий лист 16 шт., Кріп за смаком.
Приготування
1. Насамперед підготуйте огірки: промийте їх, відріжте краї і залийте холодною водою. Залишіть овочі у воді на кілька годин. Тим часом можете простерилізувати тару.
2. На дно літрової банки викладаємо 5 горошків перцю, 4 зубчики часнику, 2 лаврових листи та парасолька кропу. За смаком додайте лист хріну.
3. Зверху спецій і трав утрамбуйте огірки. В окремій каструлі змішайте 1,5 л води з кетчупом чилі, до них додайте сіль та цукор. Цю суміш доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин.
4. Далі розлийте маринад по банкам. Накрийте кришками тару і акуратно перенесіть у каструлю з водою. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин. Потім банки закатайте.
5. Переверніть консервацію вгору дном і укутайте в ковдру. Коли банки охолонуть, знесіть їх у підвал або сховайте в коморі. До столу огірки подавайте холодними.
До речі, огірки, мариновані з кетчупом чилі, дуже добре смакують в олів’є. Від цього салат стає більш пікантним. З ними можна приготувати цікавий соус до шашлику. Просто змішайте майонез із подрібненим часником і натертими на дрібній тертці огірками.