Рецепт дня: Ванільний зефір

Мало хто здогадується, що зробити ванільний зефір зовсім не складно. Приготувати домашній зефір із желатином (без агар-агару) можна лише за півгодини, без фруктових пюре та тривалих процесів застигання. Все виходить просто і швидко, а на смак такий зефір набагато крутіший за магазинний!

Сьогодні ми поділимося інструкцією з приготування ніжного та повітряного домашнього ванільного зефіру на желатині. Вийде навіть у школяра!

ІНГРЕДІЄНТИ
220 г цукру, 280 мл води, 20 г лимонного соку, 10 г желатину, 5 г ванільного цукру, олія для змащування.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Желатин розведи у 60 мілілітрах води. Розмішати желатин до розчинення грудочок і залишати набухати. Паралельно з цим підготуй форму, трохи змочи її водою. Застели харчовою плівкою і змасти рослинною олією.

2. У каструлю з товстим дном всип цукор, додай 220 мілілітрів води та лимонний сік. Постав на середній вогонь і, помішуючи, вари, поки цукор повністю не розчиниться.

3. На водяну баню постав набряклий желатин і нагрівай хвилини 3, постійно помішуючи. Зніми з вогню. Тонкою цівкою влий сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх обертах.
4. Потім оберти збільш до максимуму і збивай до отримання щільної повітряної маси.

5. Злегка остудивши масу, за допомогою кондитерського мішка сформуй зефірки. Зверніть увагу, що кондитерський мішок краще брати великого розміру – 45-50 см, щоб вся маса вмістилася в ньому за один раз і було зручно з ним працювати.

Залишай сушитися зефір щонайменше на 2 години, але краще більше. На ніч зефір можна забрати в холодильник до повного застигання. Готовий зефір акуратно від’єднай від харчової плівки і при бажанні посип цукровою пудрою. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *