В Україні за червень ціни на свинину в українських мережах роздрібної торгівлі зросли у середньому на 3,4 грн/кг (+1,7%).
Про це свідчать дані аналітиків Асоціації “Свинарі України”.
Скільки коштує
На початку червня кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 грн/кг, у кінці його ціна зросла до 206,07 грн/кг. А середній показник за червень склав 204,6 грн/кг, що на 1% вище за його травневий рівень.
За словами експертів, найпомітніше подорожчала тазостегнова частина, ціна якої у кінці місяця становила 192,15 грн/кг, що на 4,6% (8,4 грн/кг) вище, ніж на його початку. Також на 5,3 грн/кг (2,1%) зросла вартість ошийка – 255,9 грн/кг у кінці місяця.
До того ж ціни зросли і на інші види м’яса.
“Упродовж червня середня ціна яловичини зросла на 3,6%, курячі грудинка та окорок додали 1,2% та 2,2%, відповідно, ціна індичатини зросла на 1,5% у середньому”, – йдеться в повідомленні.
За даними сайту “Мінфін”, станом на 1 липня, кілограм свинини грудинки коштує 182,97 грн/кг, а ошийок – 252,39 грн/кг.
Які ціни на м’ясо у супермаркетах
Станом на 5 липня, середні ціни на м’ясо у популярних українських супермаркетах дещо змінились. Зараз за кілограм необхідно заплатити більше, а саме:
Яловичина гуляш – 242,92 грн
Яловичина ребра – 160,48 грн
Курятина стегно – 105,95 грн
Курятина філе – 143,97 грн
Курятина тушка – 73,80 грн
Свинина грудинка – 182,79 грн
Свинина ребра – 179,96 грн
Свинина шашлик – 211,31 грн