Не проходьте повз цыъэ страви, якщо вечір ви не уявляэте без улюбленого серіалу, а перегляд немислимий без будь-якої смакоти. Ми припасли для вас сирні палички на кефірі на той випадок, якщо знадобиться рецепт швидкого перекусу.
Приготувати їх не складніше, ніж посмажити оладки. Але у випадку з паличками вам вдасться здивувати сім’ю!
Палички можна не лише смажити, а й запікати, якщо хочете звести до мінімуму використання олії. Викладіть вироби на застелене пергаментом деко на невеликій відстані один від одного. Готуйте в духовці за 180 градусів близько 15 хвилин: орієнтуйтеся на золотистий колір.
І маленький лайфхак для дбайливих господинь: нарізані та заморожені сирні палички можна зберігати у морозильній камері до місяця. Зручно заготовити, а потім швидко з нагоди посмажити.
складові
Кефір 250 мл, Сыль 1,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Яйце 2 шт., Твердий сир 100 г, Петрушка 10 г, Розпушувач 10 г, Борошно 450 г.
Приготування
1. У глибокій мисці збийте кефір із яйцями. Додайте сіль та цукор, ще раз перемішайте. Натріть сир на тертці з великими отворами та додайте до рідкої суміші. Додайте петрушку і ще раз перемішайте.
2. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте в миску. Замісіть м’яке тісто. Викладіть тісто на підпилену мукою поверхню і ретельно обімніть. Після цього розкачайте тісто в пласт завтовшки до 1 см.
3. За допомогою ножа для піци або звичайним ножем розріжте шар на смужки однакової ширини.
4. У широкій сковороді розігрійте достатню кількість соняшникової олії. Обсмажте палички в гарячій олії з обох боків.
Готові палички викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібралась зайва олія.