Рецепт дня: Овочеві бульйонні кубики

Немає часу на приготування наваристого супу? Використовуйте овочеві бульйонні кубики, і вже за півгодини до столу можна буде подавати ароматну першу страву. Така зручна заготівля завжди допоможе.

Ви її можете зробити як з овочів, так і з додаванням м’яса. За бажанням обсмажте цибулю зі 150 грамами курячої грудки, нарізаної невеликим кубиком. А потім протушкуйте все з рештою овочів. Завдяки цьому інгредієнту ви зможете отримати дуже поживний суп з більш насиченим смаком.

Заморозка – один із найважливіших етапів під час приготування домашніх кубиків для супів. Варто пам’ятати, що овочева маса в морозильній камері повинна добре схопитися і стати твердішою. Але не можна допустити, щоб вона перетворилася на кригу.

Складові
Цибуля 100 г, Морква 200 г, Стебло селери 100 г, Цибуля-порей 100 г, Часник 3 зуб., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ст. л., Куркума 1 ч. л., Вода 80 мл, Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її великим кубиком. Добре промиваємо цибулю-порей. Крупно нарізаємо її. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо трохи на ній два види цибулі.

2. Очищаємо моркву. Нарізаємо її півкільцями. Миємо стебла селери і подрібнюємо їх. Додаємо овочі до сковороди. Обсмажуємо все протягом 3 хвилин. Вливаємо до овочів воду. Тушкуємо все під кришкою на помірному вогні протягом 10 хвилин. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник до решти овочів. Добре перемішуємо і чекаємо ще півхвилини. Забираємо сковороду із плити.

3. Поміщаємо овочеву масу в подрібнювач. Додаємо промиту петрушку, попередньо нарізавши її. Всипаємо сіль та куркуму. Подрібнюємо всі інгредієнти до однорідного стану.
4. Застеляємо форму харчової плівкою. Поміщаємо в неї отриману масу, намагаючись її рівномірно розподілити. Рівняємо овочеву суміш лопаткою.
5. Накриваємо заготівлю харчовою плівкою в контакт. Відправляємо форму в морозильну камеру на 3 години. Нарізаємо овочеву масу на кубики, кожен з яких загортаємо у фольгу.

Зберігати готові бульйонні кубики слід у звичайному поліетиленовому чи зип-пакеті. Так вони не розсиплються у морозильній камері, і їх можна буде легко знайти. Додаєте один такий кубик у суп – і ціла каструля смачної першої страви готова!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *