Соковитий кабачок, хрумка морквина і яскравий болгарський перець служать запорукою того, що салат вийде дуже смачним і красивим. Таке вдале поєднання овочів не залишає іншого вибору. Щоб переконатися в цьому, закрийте кабачки по-корейськи на зиму.
Пряність і пікантність цієї закуски закохають навіть не дуже відданих фанатів овочевих заготовок. Відмовитися від дегустації такого салату неможливо, адже його зовнішній вигляд так і просить якнайшвидше взяти виделку до рук.
Під час приготування закуски з овочів регулюйте рівень гостроти самостійно. Зробити це дуже просто. Головне — не переборщіть з додаванням перцю, адже тоді салат буде надто гострим.
Складові
Кабачок 1,5 кг, Морква 0,5 кг, Болгарський перець 250 г, Перець гостриц за смаком, Цибуля 150 г, Часник 1 шт. ,Базилік 0,5 пуч., Коріандр 1 ч. л., Паприка 1 ч. л. ,Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Оцет 80 мл, Соняшникова олія 80 мл.
Приготування
1. Очистіть моркву. Ретельно помийте кабачки. Натріть овочі на тертці для корейської моркви. Очистіть цибулю. Наріжте її півкільцями.
2. Очистіть часник та промийте базилік. Дрібно їх наріжте. Промийте болгарський перець. Видаліть плодоніжку. Очистіть його від насіння. Наріжте соломкою. Помийте гострий перець. Наріжте його тонкими кільцями. У глибокій ємності з’єднайте всі підготовлені овочі, зелень і половину від загальної кількості цибулі. Всипте цукор та сіль. Додайте коріандр і мелену паприку.
3. На розігріту сковороду з олією викладіть половину цибулини. Обсмажте її до золотистості. Залийте розпеченою олією з’єднані овочі. Всипте до них обсмажену цибулю.
4. Влийте оцет. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Залишіть їх на 3 години за кімнатної температури. Періодично перемішуйте суміш.
5. Розкладіть овочі по чистим банкам. Залийте їх соком, що виділився, до самого верху. Потім проколіть банки дерев’яною шпажкою або ножем, щоб вийшло повітря. Долийте сік.
6. Прикрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду до плічок. Після закипання тримайте на вогні ємності ще 20 хвилин.
7. Щільно закрийте банки кришками. Переверніть їх догори дном. Закутайте банки теплою ковдрою. Залишіть їх на кухні до повного остигання.
Якщо весь салат не поміститься в баночки, можете залишити невелику його частину в холодильнику. Наступного дня подайте овочеву суміш як закуску. Ваші рідні зметуть її зі столу миттєво.