Рецепт дня: Паштет із кабачків

Навіть недосвідчений кулінар, дивлячись на рясний врожай кабачків цього сезону, мимоволі запитує: «А що я з них ще не готував?». Ікра була, під сиром запікали, маринували та навіть робили вегетаріанську пасту. Для тих, хто все ще перебуває у пошуках простих овочевих рецептів, у нас припасений легкий спосіб приготування кабачків.

Він багато в чому нагадує класичний рецепт ікри, але з додаванням сиру та моркви. Ви здивуєтеся, але це докорінно змінить смак усієї страви, надасть йому пастоподібної консистенції. Ідеальна намазка на бутерброди!

Складові
Кабачок 500 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Плавлений сир 150 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Кріп 1 ст. л., Сіль за смаком.

Приготування
1. Миті кабачки наріжте на кубики зі стороною 2 см, моркву почистіть і натріть. Цибулину дрібно наріжте.

2. На розігріту з олією сковороду спочатку викладіть моркву, потім цибулю і смажте до м’якості овочів. Потім додайте кабачки і тушкуйте ще 5 хвилин. Зніміть овочі з вогню і дайте охолонути. За цей час наріжте плавлений сир на кубики.

3. Завантажте в блендер тушковані кабачки з цибулею та морквою, сир, зелень. Додати сіль, подрібнити в однорідну пасту. Перекладіть готову намазку в контейнер і тримайте пару годин у холодильнику до повної готовності.

У кабачки не прийнято додавати багато спецій, адже їхній смак занадто тонкий, його легко перебити. Тому підійде зубчик-другий часник, чорний перець та зелень. Паштет з кабачків, що вийшов, найкраще намазувати на тости і грінки свіжим, а не закручувати його на зиму. Не лякайтеся, якщо консистенція видасться надто рідкою: сир застигне в холодильнику і додасть намазці потрібної консистенції. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *