Рецепт дня: Манний пиріг з гарбуза

Мало хто любить осінь. Адже яскраві та сонячні літні дні залишаються позаду, а попереду чекають морози та пуховики. Але замість того, щоб сумувати через похолодання та постійні дощі, пропонуємо навчитися насолоджуватися цією порою року. Ви можете погуляти парком, забарвленим восени в яскраві кольори. А можна спекти пиріг з гарбуза, дістати улюблені теплі шкарпетки та заварити гаряче какао!

А можна приготувати ароматний, яскравий гарбузовий пиріг. Простіше рецепту не знайти! Не потрібно замішувати тісто, чекати, доки підійдуть дріжджі, вигадувати складну начинку. Просто змішайте всі інгредієнти, залийте у форму та відправте випікатися!

Для приготування цього пирога на манці та кефірі підійдуть різні сорти гарбуза. Якщо хочете випічку посолодше, беріть сорти “баттернат”, “медовий десерт”, “мармуровий”.

складові
Манка 2 скл., Кефір 500 мл ,Гарбуз 800 г, Яйце 2 шт., Цукор 1 скл., Сіль 1 дріб., Розпушувач 10 г, Олія 100 мл, Лимонна цедра за смаком,  Цукрова пудра за смаком.

Приготування
1. Просійте манну крупу, додайте кефір кімнатної температури і перемішайте. Залишіть манку набухати 20 хвилин.

2. Тим часом очистіть гарбуз від насіння та шкірки, натріть його на середній тертці. До кефірно-манної суміші додайте яйця, цукор, сіль, розпушувач, соняшникову олію та лимонну цедру. Добре перемішайте інгредієнти.

3. До кефірного тіста додайте натертий гарбуз і перемішайте.

4. Змастіть форму для випікання олією, викладіть тісто. Випікайте 40 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Обов’язково спробуйте приготувати гарбузовий пиріг у духовці. Смачніше випічки до чаю не знайти! Крім того, десерт виходить таким яскравим, повітряним та м’яким! Якщо ви з ласунів, доповнити пиріг з гарбуза на кефірі можна згущеним молоком або збитими вершками. Крім того, він дуже гарний зі сметаною та грецьким йогуртом. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *