Рецепт дня: Легка запіканка з курячим фаршем

Господині пострадянського простору вміють вражати: хтось вміло втілює у життя свої фірмові рецепти, а хтось готує традиційні, звичні для всіх страви, але робить це бездоганно. Але, погодьтеся, іноді з’являється бажання урізноманітнити сімейну вечерю чимось смачним та незвичайним.

Тому сьогодні ми поділимося з вами фантастичним частуванням, яке під силу кожному. За смаком ця легка запіканка з курячим фаршем чимось схожа з котлетами, проте на вигляд страва виходить у рази кращою. У деяких місцевостях її ще називають м’ясним хлібом або курячим терином.

У результаті куряча запіканка виходить дуже ніжною, з м’ясним приємним ароматом. Завдяки товстому шару з фаршу ви отримуєте досить ситну та поживну страву. А рум’яна скоринка із розплавленого сиру неодмінно приверне увагу домочадців. Наприкінці обов’язково посипте запіканку улюбленою зеленню.

Складові
Курячий фарш 1 кг, Яйце 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 3 зуб., Манка 4 ст. л., Молоко 150 мл, Кетчуп 4 ст. л. ,Вустерский соус 2 ст. л., Базилік 7 г, Твердий сир 100 г, Сіль до смаку ,Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Для початку дрібно наріжте цибулю, потім подрібніть часник.

2. Додайте в курячий фарш манну крупу, молоко, кетчуп та яйце. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте базилік.

3. Влийте соус вустерський (підійде і соєвий). Після – перекладіть все у форму для запікання або сформуйте рулет у фользі.

4. Запікайте блюдо при 190 градусах 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, проткнувши рулет у центрі. Сік має бути абсолютно прозорим.
5. Змастіть верх рулету 1 ст. кетчупу, посипте сиром і відправте запікатися при 220 градусах ще 5 хвилин.

Для більшої пікантності у фарш можна додати розпарених та порізаних сухофруктів на зразок чорносливу або кураги. Тут уже дивіться на свій смак. Якщо любите гостріші страви, всипте також трохи паприки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *