Яблука в кожному будинку є цілий рік, тому добре мати в запасі черговий рецепт випічки із цим популярним фруктом. Окрім шарлотки, міні-кишів та булочок, можна приготувати яблучний бісквітний рулет.
Подібні рулети зазвичай готують із начинкою. Можна використовувати будь-який крем, згущене молоко або мак. Однак у цьому рецепті використовують лише яблука, які змішуються з тістом. У процесі приготування вони стають ніжними та кремовими, так що додаткове просочення не знадобиться.
Для приготування ласощів вам знадобиться велике прямокутне деко. Застелити його краще силіконовим килимком такого самого розміру.
Складові
Яйце 4 шт., Цукор 100 г, Пшеничне борошно 120 г, Соняшникова олія 4 ст. л., Яблуко 500 г.
Приготування
1. Змішайте цукор та яйця, збийте до повного розчинення крупинок. Потім порційно додайте просіяне борошно, влийте олію, добре перемішайте.
2. Яблука за бажанням очистіть від шкірки, потім наріжте кубиками. Йде приблизно 500 г яблук.
3. Деко застеліть пергаментом, змастіть олією. По ньому рівномірно розподіліть тісто, потім вирівняйте лопаткою. Зверху викладіть яблука і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
4. Готовий бісквіт ще гарячим загорніть у рулет. Обгорніть його плівкою або рушником і дайте охолонути.
5. Перед подачею рулет можна присипати цукровою пудрою, кокосовою стружкою або какао.
У такий спосіб можна приготувати рулет не лише з яблуками, але й зі сливами, грушами, ананасами та замороженими ягодами. Виглядає частування ефектно, а зусиль, як бачите, додається небагато. Беріть рецепт на замітку!